‘Odnose Hrvatske i Srbije treba resetirati i početi iz početka’

Autor: Agencija VLM , 07. siječanj 2013. u 14:04
Ivica Dačić (EPA)

To ne znači da mi moramo izražavati bilo kakvu ljubav, ali politička suradnja i politički odnosi između Srbije i Hrvatske moraju postojati.

Ivica Dačić, predsjednik srpske vlade, rekao je u intervjuu agenciji Beta da su odnosi Srbije i Hrvatske u posljednjih nekoliko mjeseci zahladili, ali i da se u tom djelokrugu mora biti vrlo praktičan.

– To ne znači da mi moramo izražavati bilo kakvu ljubav, ali politička suradnja i politički odnosi između Srbije i Hrvatske moraju postojati. Srbija želi biti promotor dobre suradnje i odnosa sa svim državama u našem okruženju. Moramo biti svjesni da se ne možemo oko svega slagati, ali moramo tražiti točke koje će nas vući naprijed – rekao je Dačić.

Dodao je i da je spreman za sastanak s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i prije svega potruditi se da se ne dopusti da odnosi dviju država uđu u još lošiju fazu.

– Nije dobro da postoje dvije zemlje u kojima razina političke komunikacije nije na najvišem nivou, zato mislim da je važno sada "resetirati" te odnose i početi iz početka – istaknuo je Dačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close