Odluka o Badelu 23. veljače, Slovaci ne odustaju, nude više

Autor: Suzana Varošanec , 15. veljača 2017. u 08:03
Inače, strateški investitor Meteor konvertirao bi gotovo 190 mil. kuna tražbina u kapital, uz ulaganje još 30 milijuna svježeg kapitala

Iz Badela poručuju kako je “ponuda tzv. konzorcija” bespredmetna i upućuju na svoju objavu od 2. siječnja.

Fina je za 23. veljače zakazala ročište za glasovanje o izmijenjenom planu financijskog i operativnog restrukturiranja Badela 1862, što znači kraj najdužeg predstečaja.

Započet je još u travnju 2013., a rok istječe 24. veljače, do kada vjerovnici konačno trebaju odlučiti o planu restrukturiranja. Zadnjim njegovim izmjenama definirano je povećanje iznosa dokapitalizacije za 32,2 milijuna kuna. Također, strateški investitor Meteor konvertirao bi gotovo 190 mil. kuna tražbina u kapital, uz ulaganje još 30 milijuna svježeg kapitala, dok i država zadržava manji udjel. Plan je na Fini objavljen 6. veljače, a 10. veljače je korigiran jer se "ukazala potreba za dodatnim uređenjem pravno-nomotehničkih pitanja", navode iz kompanije. "U dijelu financijskog restrukturiranja duga i namirenja vjerovnika plan restrukturiranja nije promijenjen.

Objavljen je i izvještaj neovisnog ovlaštenog revizora koji je revidirao Plan te na isti dao pozitivno mišljenje", poručuju iz Badela. Teren za glasovanje time je pripremljen. No, iako postupak ulazi u samu završnicu ne odustaje slovački St Nicolaus, pa je u konzorciju s Dalmacijavinom i tvrtkom Oštrc Marinka Zadre putem Fine predao Badelu te njegovim vjerovnicima i dioničarima svoju revidiranu obvezujuću ponudu. Povisili su je s 46 mil. eura na 50 mil. eura, a u slučaju prihvata obvezuju se uložiti iznos od 28,7 mil. eura koji će se vjerovnicima isplatiti u gotovini odmah po okončanju postupka, zatim 12 mil. eura nude za ulaganje u proizvodnju i još 9,3 mil. eura kroz osiguranje sredstava za ispunjenje obveza društva nastalih nakon otvaranja predstečaja (prema Fondu za zaštitu okoliša i za trošarine).

Članovi Konzorcija zaključno navode kako smatraju da plan restrukturiranja Badela prije svega predstavlja listu želja, bez realnih uporišta u njegovim stvarnim mogućnostima. Njihova je ponuda za Badel bespredmetna jer iz tvrtke upućuju na svoju objavu od 2. siječnja. U njoj je kako kažu "pojašnjen karakter postupanja tzv. konzorcija u odnosu na Badel i legitimne procese koji se vode u cilju okončanja predstečajne nagodbe te postizanja kapitalne adekvatnosti i osiguranja dugoročne opstojnosti društva". 

Komentari (17)
Pogledajte sve

Hvala Postenim politicarima Panenicu i ostalima.
Sad je red na drzavnim institucijama da konacno pocmu odrađivati svoj posao.
U naj vecem drzavnom tjelu je Panenic iznio istinu o kriminalu oko Badela 1862.


Gospodo koji niste upoznati sa situacijom u Badelu treba da znate kako se ovo dugo priprema za Gazdurinu Todorica koji je kako cujemo ovih dana vise zaduzen nego mu je ukupna vrijednost imovine.
Badel 1862 ima jake brendove i vrijedne nekretnine koje su uprave Oreb,Zvjezdana Blazic i Ivo Markotic obezvrjedili po narudžbi.
Dali znate kako je Atlantik grupa duzna Badelu stotinu peteset miliona kuna koje niti jedna uprava nije htjela naplatit od Atlantik grupe za Kalnicke vode po odluci Hanfe šta vam to govori?
Ljudi toliki kriminal a sada u prestečaju Atlantik potrazuje od Badela četrdeset miliona ovo radi grupa JOKS što znači jebo ih onaj ko ih sastavi!!!!

taj sistem funkcionira od 90-ih, dok je u Hrvatskoj bjesnio rat, naprijed je išla ekipa koja uništava, zatim dolaze pogodni i preuzimaju, nakon toga se petokolonaši iz propalih tvrtki infiltriraju u nove strukture upravljanja unutar firme ili dobiju kakvo bolje mjesto unutar koncerna, na vrhu piramide sjedi poznati hotelijer i bivši cvijećar, koji vedri i oblači, postavlja i smjenjuje, na nivou ministarstava i svih dosadašnjih Vlada, tako da ga neki s pravom zovu Gazda Hrvatske, koju lagano isisava kroz poticaje i neplaćanja kroz svoj “kružni tok”

http://www.seebiz.eu/todoric-pregovara-s-coca-colom-o-prodaji-jamnice/ar-150831/
dio Jamnica
a 43,7 milijuna kuna za odgođene porezne obveze.
Puno su veća poteškoća kratkoročne obveze – one koje treba podmiriti u roku od godine dana. One ukupno iznose 1,01 milijardu kuna, od čega 626 milijuna kuna otpada na obveze prema dobavljačima, 127 milijuna kuna obveza za poreze i doprinose, 92 milijuna kuna obveza po vrijednosnim papirima te još oko sto milijuna kuna obveza za kredite i ostala davanja prema bankama.
evo pa sada vi gledajte, tko ima toliko nepodmirenih obveza za poreze, doprinose, dobavljače, a Zakoni su donešeni, rokovi, sve, samo još nedostaje da plaće ne isplaćuje, tako bi i moja baba mogla voditi koncern Babokor


ja sutra prijavdorh podnosim ako netko ima bilo kakav dokaz neka mi na pp pošalje da prikačim uz prijavu, a kasnije novinarima

Ostavi se ovog dobrog covika. Cujem li da si prijavljiva ide odma prijava za lazno prijavljivanje.

ja sutra prijavdorh podnosim ako netko ima bilo kakav dokaz neka mi na pp pošalje da prikačim uz prijavu, a kasnije novinarima

New Report

Close