Odluka Ministarstva financija za Club Adriatic do 5. siječnja

Predmet dodijeljen u rad jednom nagodbenom vijeću može se prerasporediti u rad drugome/Sanjin Strukić/PIXSELL Predmet dodijeljen u rad jednom nagodbenom vijeću može se prerasporediti u rad drugome/Sanjin Strukić/PIXSELL

Tužitelji zabrinuti zbog novog sastava Nagodbenog vijeća, Fina poručuje to nema nikakvih pravnih učinka.

Nakon zastoja slučaja predstečajne nagodbe Cluba Adriatic izazvanog tužbama, prvi konkretni potezi u smjeru rješenja potaknuti su nedavnom presudom Upravnog suda u Zagrebu, pa na red dolazi ključna odluka koja će biti donesena unutar presudom zacrtanog roka koji iznosi 30 dana.

Kako nam je to potvrđeno iz Ministarstva financija, Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak, a koje je sad na potezu, njihova je odluka praktički pitanje dana. Naime, u odgovoru na naš upit iz navedenog tijela pojašnjavaju da je Upravni sud u Zagrebu 30. studenog donio presudu kojom je ocijenjen kao osnovan tužbeni zahtjev tri tužitelja Općine i TZ-a Baška Voda i tamošnjeg komunalca Gradina.

Navode i da im je Upravni sud kao tuženiku naložio da u roku od 30 dana od dostave pravomoćne presude donesu novo rješenje o žalbi tužitelja. Kako su spomenutu presudu zaprimili 6. prosinca, a rok za donošenje novog rješenja istječe 5. siječnja, poručuju da će u roku rješenje i donijeti. Ta će odluka razjasniti smjer koji je odlučujući za perspektivu ove državne turističke tvrtke. 

Karakteristična je i po recentnom CERP-ovom natječaju o njezinoj 100%-tnoj privatizaciji na koji je stigla obvezujuća ponuda švicarske tvrtke Immo Invest Partner AG, a raspisanom u okolnostima nerazjašnjenog predstečaja u kojem je Prosperus Invest bio izglasani strateški partner koji bi prema tom planu stekao udjel od 95%, dok bi 5% zadržala država. No, nakon presude u proceduri po nalogu suda ispunjene su pretpostavke za donošenje nove odluke jer su navedeni tužitelji-žalitelji, posredstvom novog Fininog Nagodbenog vijeća, na što skreću pozornost, dostavili očitovanja u kojima se potvrđuje da su osporavali i Finino rješenje o utvrđenim tražbinama.

Kako će taj raniji propust u odlučivanju biti otklonjen, ostaje za vidjeti, no okolnost novog sastava Nagodbenog vijeća na koju 'pušu na hladno' čini se da je nebitna.  Iz Fine pojašnjavaju da se organizacija rada i raspodjela imenovanih članova nagodbenog vijeća obavlja prema potrebama posla te nema pravnih posljedica na tijek predstečaja s obzirom na to da članovi nagodbenog vijeća ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

"Zakonom je propisano da predsjednika i članove nagodbenog vijeća imenuje ministar financija, a predmet dodijeljen u rad jednom nagodbenom vijeću može se prerasporediti u rad drugome ako za to postoje razlozi, kao što je primjerice povećanje opsega posla", navode iz Fine. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!