Odlagalištu u Umagu 18,4 mil. kn

Autor: Poslovni dnevnik , 19. travanj 2016. u 21:59
Ministar Dobrović/ Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sanira Ministarstvo.

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u utorak je gradonačelniku Umaga Viliju Bassaneseu uručio ugovor o dodjeli 18,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt sanacije odlagališta otpada Donji Picudo – istok.

Čak 85% iznosa, 15,7 milijuna kuna, osigurano je u EU Kohezijskom fondu, dok preostalih 15% ili 2,7 milijuna kuna osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. "Sanacijom odlagališta otpada Donji Picudo – istok pridonosimo čišćem okolišu i povećanju kvalitete života stanovnika na umaškom području, posebno u naselju Donji Picudo koje je udaljeno oko 500 metara od odlagališta. I to bez financijskog opterećenja lokalne zajednice jer smo osigurali 100 posto iznosa potrebnog za realizaciju ovog projekta", izjavio je Dobrović.

Odlagalište Donji Picudo koristilo se od 1984. do 2007. Prostire se na 3,7 hektara i na njemu je odloženo oko 341.000 tona komunalnog i neopasnog proizvodnog otpada. U tijeku su postupci javne nabave za radove na sanaciji odlagališta, za nadzor radova te za usluge tehničke pomoći, koje provodi Grad Umag. Sanacija će biti završena do kraja ove godine. Ministarstvo je dosad za sanacije 12 odlagališta osiguralo oko 220 mil. kn. 

Komentirajte prvi

New Report

Close