Odak: Ne plaćajte ništa Česima

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 10. rujan 2013. u 22:00
Damir Odak/ Davor Puklavec/PIXSELL

Za kredit od tri milijuna Česi su se osigurali kolateralom od 15 milijuna eura od prvoklasnih klijenata.

Korisnici kredita Centar banke na svoje kućne adrese dobivaju pismo u kojima ih češka J&T banka traži novac jer su potraživanja od klijenata Centar banke Česima bila kolaterala za kredit od tri milijuna eura, koji je J&T dala Centar banci.

Za kredit od tri milijuna Česi su se osigurali kolateralom od 15 milijuna eura od prvoklasnih klijenata, koju sada žele brzo naplatiti iako njihov kredit od tri milijuna dolazi na naplatu tek za šest mjeseci."Klijentima Centar banke koji su dobili takvu obavijest poručujem da ne plaćaju ništa, nego da pričekaju otvaranje stečajnog postupka, kada će o svemu odlučivati stečajni sudac", poručuje viceguverner HNB-a Damir Odak.

Komentari (2)
Pogledajte sve

i koja je uopća svrha hnb-a osim da pogoduje bankama u odnosu na druge pravne subjetke kad god je zgodno?

u toj centar banci je očito bila sva sila nepravilnosti, i to dugotrajno, a hnb nije poduzeo ništa. čak i da nisu imali ovlasti izravno poduzeti mjere za svaku od tih nepravilnosti, onda su bili dužni prijaviti stvar policiji.

naravno, nitko ni ne spominje njihovu odgovornost, niti ima naznaka da će se voditi kazneni postupak protiv bilo koga iz hnb-a.

za sve učestale, dugotrajne i ponovljene prekršaje PRVI krivci su regulatori, čak i prije onih koji prekršaje čine.

Ovo je krimi priča. Moze biti podloga za “Život na visokoj nozi 2” autorice Lane Biondić. Ionako će biti.pojeo vuk magarca a porezne obveznike koštat 550 mil kuna

New Report

Close