Od uprava traže da isplate plaće do 14. siječnja

Autor: Poslovni dnevnik , 09. siječanj 2019. u 22:00
Predstavnici sindikata ponavljaju da radnici žele nastaviti proizvodnju u bilo kojem obliku/Nel Pavletić/PIXSELL

Ne vjerujemo nikome, radnici više ne mogu čekati, poručeno iz Rijeke.

Ne vjerujemo više nikome. Izjavio je to jučer u Rijeci čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac nakon sastanka s vođama ostalih sindikata koji djeluju u Uljanik Grupi.

Iz tog je grada jučer poručeno da će sindikati zahtijevati od uprava da se plaće isplate do 14. siječnja.  "Ne dogodi li se to, zatražit ćemo sastanak u Ministarstvu gospodarstva na kojem bi bili i predstavnici uprava tvrtki iz Uljanik grupe", rekao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, ponovivši kako je njihov interes da radnici najkasnije do kraja sljedećeg tjedna dobiju plaće. 

Cerovac tvrdi da radnicima nisu isplaćene cijele plaće ili dijelovi plaća za rujan, listopad i studeni, a da dolazi red na isplatu plaća i za posljednji mjesec protekle godine. Spomenuo je kako se one "mogu isplatiti polozima u bankama, ali država ne želi dati jamstva da bi se omogućilo korištenje tog novca". 

Siniša Kojić pak poručuje kako radnici ne mogu čekati još nekoliko mjeseci da se razriješi situacija u bilo kojem smjeru i da je stoga nužno osigurati novac za plaće. 

Ministar Horvat:

Moguće je izbjeći stečaj
Ministar Darko Horvat izjavio je jučer kako postoji mogućnost izbjegavanje stečaja 3. maja: "Oko 25. siječnja trebali bismo dobiti interes i modalitete kroz koje bi strani partneri ušli i pratili rekonstrukciju škverova u Puli i u Rijeci. Prioritet je da se nastavi brodogradnja. "

Komentirajte prvi

New Report

Close