Od sutra nova zračna linija iz Engleske prema Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. lipanj 2017. u 14:47
Foto: Igor Šoban / Pixsell

U floti British Airwaysa je 295 zrakoplova, a lete u 183 odredišta, s kojima će i Pula od ovog ljeta biti povezana uz jedno presjedanje.

Prvi zrakoplov na novoj liniji u pulsku Zračnu luku sletjet će sutra, 1. srpnja u 20,35 sati, priopćeno je iz Zračne luke.

 "Zrakoplovima na liniji Pula – London Heathrow ta dva grada bit će povezana od 1. srpnja do 30. rujna 2017. godine, dva puta tjedno, utorkom i subotom, što se nadamo izvrsnim početkom dugogodišnjeg partnerstva. British Airways u Pulu će letjeti zrakoplovima Airbus 319, kapaciteta do 143 putnika,"  izjavio je, ako se navodi u priopćenju, direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Zrakoplovi British Airways lete s Heathrowa i za Zagreb i Split, a u Dubrovnik lete iz zračne luke London Gatwick.

British Airways bit će šesta zrakoplovna kompanija koja će povezivati London i Pulu (uz Easyjet, Norwegian Air shuttle, Thomson Airways, Ryanair i Jet2.com), ali prva koja će povezivati pulsku Zračnu luku s najprometnijom zračnom lukom u Europi London Heathrow, čiji je godišnji promet 75 milijuna putnika. 

U floti British Airwaysa je 295 zrakoplova, a lete u 183 odredišta, s kojima će i Pula od ovog ljeta biti povezana uz jedno presjedanje.

„Putnici iz Velike Britanije čine najveće tržište za Zračnu luku Pula, s više od 31 posto udjela u ukupnom putničkom prometu te godišnjim rastom od 20 posto. Od ove smo sezone tako povezani s cijelom velikom europskom četvorkom, koju uz London Heathrow, čine još i Paris Charles de Gaulle, Frankfurt i Amsterdam“, ističe direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close