Od šljunka državi i lokalcima 3,7 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 28. prosinac 2015. u 08:52
Kupac mora uplatiti jamčevinu od 2 kune po kubiku/D.J./PIXSELL

Državni ured za upravljanje državnom imovinom oglasio prodaju.

Državni i proračuni nekoliko lokalnih i područnih uprava početkom 2016. trebali bi uprihoditi više od 3,7 milijuna kuna, koliko minimalno država traži za mineralne sirovine iz viška iskopa nastalog prilikom građenja.  Natječaj je objavio Državni ured za upravljanje državnom imovinom, a ponude će se prikupljati do 30. prosinca.

Riječ je uglavnom o građevnom pijesku i šljunku, te glini, a koje je država od investitora na koje se odnosila ta obveza iz propisa o gradnji preuzela u Žrnovu na Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, naseljima Bolman, Majar i Kopačevo u Osiječko-baranjskoj županiji, te Grobniku i Pužima u Primorsko-goranskoj županiji i mjestu Grabovac u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  

Ove će četiri županije i sedam lokalnih jedinica sredstva od prodaje podijeliti s državnim proračunom, budući da je pravilnikom o postupanju s viškom iskopa predviđeno da polovicu novca uzima središnja država, dok 20 posto sredstava odlazi u proračun županija, a 30 posto gradova i općina. Početne cijene po kubnom metru su 20 kuna za građevinski pijesak i šljunak, te 10 kuna za glinu, a od ponuđača se traži i uplata jamčevine po 2 kune po kubiku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close