Od Nove godine svaka 10. zgrada u prekršaju, a kako će se naplaćivati kazne?

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2015. u 14:46
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ovisno o kvaliteti toplinske izolacije u stanovima i zgradama, jedni će imati manje, a drugi veće račune.

Do kraja godine sve veće zgrade koje se griju preko toplane moraju ugraditi razdjelnike ili kalorimetre. Za sve koji to ne učine, propisane su i novčane kazne iako još nije jasno kako će se naplaćivati. Procjenjuje se da će od Nove godine svaka 10. zgrada biti u prekršaju.

Još mnogo toga stanarima nije jasno – tko će sve to provoditi, kontrolirati i kažnjavati. Ni u Ministarstvu gospodarstva, čini se, ne znaju kako će naplaćivati kazne. Samo su nam odgovorili da se zakonski rokovi neće mijenjati. Do prvih zimskih računa u Toplani ne prave razliku među korisnicima.

Svi stanari dobit će grijanje, samo je pitanje obračuna, kako će se obračunavati jednima, kako drugima.

A razdjelnik sam po sebi ne štedi energiju, već mjeri prosjek potrošnje. Ovisno o kvaliteti toplinske izolacije u stanovima i zgradama, jedni će imati manje, a drugi veće račune, objavio je HRT.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Poslovni, kakav je ovo članak? od toliko nebuloza i suludih stvari koje se događaju oko tih razdjelnika vi ste uspjeli jedino prenijeti agencijsku vijest. Uglavnom, cijela priča oko tih razdjelnika je katastrofa prema onome što sam danas pročitao u jednom članku. Ako pokušavaš uštediti možda uspiješ, a možda se dovedeš u situaciju da ti računi budu veći zbog načina obračuna koji se primjenjuje ako je potrošnja zgrade ispod prosjeka,… suludo.

New Report

Close