Hidroavionom od Novalje do Zagreba, Ancone, Splita…

Autor: Marija Crnjak , 13. ožujak 2015. u 13:45
Hidroavion tvrtke ECA. Press Photo

Već za ovu sezonu ECA planira i određene „linije s otoka na otok“, odnosno rute povezivanja otoka, za što postoji znatan interes na turističkom tržištu

Od ove sezone u Novalji starta putnička linija hidroavionom koja će je povezivati sa Zagrebom, Anconom, Splitom, Zadrom i Rijekom, zahvaljujući suradnji Grada Novalje s avioprijevoznikom European Coastal Airlines (ECA). ECA od lani leti za Jelsu na Hvaru i Rab, a osim Novalje i otoka Paga u njihovoj ponudi od ove godine će se naći i linije prema Veloj Luci na Korčuli i otoku Lastovu. 

Letovi hidroavionom prvenstveno su dodatak turističkoj ponudi, ali također pružaju priliku i domaćem stanovništvu da do nekih odredišta koriste jedinstvenu liniju koja će ih u jednom potezu vrlo brzo dovesti do željenog odredišta, ističu u Novalji.

Partneri na ovom projektu su Grad Novalja, Lučka ispostava Novalja i Turistička zajednica, a u tijeku je tehnička priprema i ishođenje koncesije za izgradnju i korištenje pontonskog pristaništa za uspostavu hidroavionskog prometa u luci Novalja. Iako ECA po svojim standardima leti iz luke u luku, po potrebi turiste može preuzeti izravno na aerodromima, u ovom slučaju to su Split, Zadar ili Rijeka. 

Cijene karata su u pripremi i znat će se, kao i redovi vožnje, koncem mjeseca. Za usporedbu, cijena leta na relaciji Rab – Zračna luka Rijeka iznosi 99 kuna, let Split – Jelsa košta 149 kuna. Vrijeme letenja na relaciji Novalja – Zagreb, kao i na relaciji Novalja – Split iznosit će 40 minuta. Od Novalje do Ancone stiže se za 39 minuta, do Rijeke za 19 minuta dok vožnja na relaciji Novalja – Zadar traje samo 15 minuta. Ujedno, već za ovu sezonu ECA planira i određene „linije s otoka na otok“, odnosno rute povezivanja otoka, za što postoji znatan interes na turističkom tržištu.            

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo!! [emo_palacg]

New Report

Close