Od kandidata tražili da na testiranje za posao ponesu svoj laptop

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2012. u 15:21
Thinkstock

U uputama stoji i kako je potrebno ponijeti vlastito prijenosno računalo na kojem će kandidat izvršavati zadatke, da je potrebno voditi računa da to računalo ima dovoljno baterije, jer neće biti spojeno na struju.

"Pričekali smo sa slanjem uputa za testiranje dok ne vidimo hoće li se smak svijeta uistinu dogoditi (da ne šaljemo uzalud jer cijenimo efikasnost), a kako nije, šaljemo vam par kratkih, ali važnih napomena za testiranje koje će se održati u četvrtak", stoji u uvodu poziva na testiranje za posao u Oryx grupi, dijelu Zubak grupe, piše Danas.hr.

U uputama stoji i kako je potrebno ponijeti vlastito prijenosno računalo na kojem će kandidat izvršavati zadatke, da je potrebno voditi računa da to računalo ima dovoljno baterije, jer neće biti spojeno na struju. Traži se i da računalo bude opremljeno alatima za obradu fotografija i videa, ilustriranje i prilagodbu oglasa te ostalih znanja navedenih u oglasu za posao. Jedan od kandidata koji su zaprimili ovaj poziv požalio se portalu zbog navedenih uputa, prema kojima je potrebno posjedovati iznimno skupe softvere. 

"Većina aplikacija Adobe košta oko 20.000 kuna! Informatikom se profesionalno bavim već gotovo 13 godina i nikad nisam koristio prijenosno računalo, nego za sav svoj rad koristim osobnu radnu stanicu u koju sam uložio nemalu količinu novca", požalio se jedan od kandidata za portal Danas.hr,  a isto je napisao i odgovornima u Zubaku, odnosno Oryx grupi. Iako su mu ponudili opciju da posudi prijenosno računalo ako ga nema, on smatra kako je ovakav oblik 'eliminacije' kandidata malo neozbiljan.

"Testiranje se odvija u točno zakazano vrijeme za sve kandidate, a kako bismo osigurali transparentnost samog postupka i jednake uvjete za sve, vjerujem da razumijete kako nismo u mogućnosti osigurati 40 računala samo za potrebe testiranja, kao niti 40 utičnica za struju", kazao je za Danas.hr potpredsjednik uprave Oryx grupe, Ivan Zubak .
 

Komentirajte prvi

New Report

Close