Od jeseni izravni letovi Korean Aira Seoul – Zagreb

Autor: Darko Bičak , 13. srpanj 2015. u 15:24
Informaciju je potvrdio ministar Yun Byung

Sve više turista iz Južne Koreje dolazi Hrvatsku, a posebice u glavni grad.

Hrvatsku godišnje posjeti četvrt milijuna korejskih turista s tendencijom rasta, što je velika prilika za zrakoplovne kompanije.

Zbog toga je Južna Koreja za nedavnog posjeta južnokorejskog ministra vanjskih poslova Yuna Byunga Zagrebu potvrdila da njihova nacionalna kompanija Korean Air do kraja kolovoza želi pokrenuti redovnu liniju Seoul – Zagreb, a sada su to potvrdili, kako navodi Ex-YU Aviation, i iz korejskog prijevoznika. Iako sporazum omogućuje Hrvatskoj recipročno pravo na jedan let dnevno, zasad od toga neće biti ništa. Iz Croatia Airlinesa ističu da su oni regionalni prijevoznik koji u modelu mrežnog poslovanja nudi prijevoz svojim korisnicima usluga u suradnji s drugim prijevoznicima.

"Flota Croatia Airlinesa ne uključuje dugolinijske zrakoplove, pa zasad nismo u mogućnosti obavljati izravni prijevoz između Hrvatske i Koreje. Svoje interese na tom tržištu ostvarujemo u suradnji s drugim prijevoznicima. Štoviše, imenovali smo glavnog prodajnog zastupnika u Koreji još početkom 2013., a rezultatima smo vrlo zadovoljni", kazala je Ksenija Žlof, voditeljica Odnosa s javnošću CA. 

Komentirajte prvi

New Report

Close