Od jeseni bi vrtići trebali raditi u dvije smjene

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2018. u 09:02
Foto: Thinkstock

Projekt “Vrtići za skladniji život” dio je politike usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza kao jedne od prioritetnih mjera RH, a produljenju radnog vremena dječjih vrtića cilj je omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života.

Od rujna bi vrtići trebali raditi u dvije smjene, za što nedostaje oko 500 odgajatelja i drugog vrtićkog osoblja, ali i drugih vrtićkih kapaciteta, piše Večernji list.

"Tamo gdje ima mogućnosti da se zaposle dodatni kadrovi, to će biti obuhvaćeno našim projektom “Vrtići za skladniji život”, a u sredinama gdje trenutačno nema mogućnosti za zapošljavanje dodatnih odgojitelja, omogućit ćemo neke druge programe", izjavila je jučer ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić na predstavljanju studije “Analiza pristupačnosti, kvalitete, kapaciteta i financiranja sustava ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj”.

Ministrica je naglasila kako je Vlada prepoznala da je obuhvat sve djece ranim i predškolskim pedagoškim programima važan, kao i to da je veliki korak i to što država prvi put financijski pomaže jedinicama lokalne samouprave. "Odmah smo na početku obiteljsku politiku usmjerili u smjeru materijalne i financijske pomoći mladim obiteljima bez obzira na to što su vrtići u nadležnosti jedinica lokalne samouprave", kazala je i dodala da su dobili potvrdu od mladih znanstvenika da su to dobro detektirane mjere.

Projekt “Vrtići za skladniji život” dio je politike usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza kao jedne od prioritetnih mjera RH, a produljenju radnog vremena dječjih vrtića cilj je omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života.

Komentari (4)
Pogledajte sve

ministarka murganić
mora odmah dekretom
uvesti da vrtići rade tri smjene
neka se djeca odmah navikavaju
na uvjete rada i preživljavanja
u Hrvatskoj
da bi uhljebi ne radili niti jednu smjenu
http://hr.seebiz.eu/istrazivanje-hrvati-zele-biti-uhljebi-na-drzavnim-jaslama/ar-174517/

ovo je totalna glupost….pričao sam sa par teta u vrtićima i kažu da 99% roditelja koji rade dođu i pokupe djecu čim završe s poslom, a ovi što traže cjelodnevni rad su u pravilu oni koji uopće ne rade nego dijete dovedu vrtić odmah kad se otvori i onda ga tamo ostave cijeli dan do zadnje minute pred zatvaranje vrtića! ….tako da će ovo biti dodatna “pomoć” samo bitangama koje ni ne žele raditi nego žele svoju roditeljsku obvezu brige o vlastitom djetetu prebaciti na vrtiće tj. društvo

Jos jedan poticaj iseljavanju produktivne radne snage.

Tih 500 novih radnika u vrticima ce se placati iz proracuna koji pune zaposleni. To znaci ili veci nameti ili manje sanse da ce se smanjiti nameti. Dakle losija perspektiva za sve one koji pune proracun i odluce ostati u Hrvatskoj.

Min. Primorac je obećao glavni cilj za 2008.- Sve škole u RH u jednoj smjeni.

New Report

Close