Od danas je snazi važna promjena u prometu. Kazne se po 700 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2018. u 08:24
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jeste li se pripremili?

Od danas 15. studenog do 15. travnja 2019. obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj, podsjetili su u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Jak vjetar puše na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Baričevići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice na cestama u Slavoniji, a ima je i na dionici autoceste A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove Gradiške.

Izvanredne situacije su na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče jer je pas na kolniku oko 90. km između čvora Ogulin i odmorišta Modruš; na A3 Bregana-LIpovac vozilo je u kvaru na 140. km između čvorova Okučani i Novska u smjeru Bregane; kolona teretnih vozila pred NP Bregana u smjeru Slovenije duga je oko jedan kilometar.

Na dionici državne ceste DC3 od Belovara do Žerjavinca vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Na graničnom prijelazu Bregana- Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju sat vremena.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close