Od bivše Uprave Agrokora ostao samo Kuštrak

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2017. u 08:41
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Izvanredni upravljački tim zapravo ozbiljno surađuje s menadžerima pojedinih kompanija s kojima pokušava optimizirati njihov budući koncept poslovanja kako bi bio profitabilan u izmijenjenim okolnostima.

Damir Kuštrak, dugogodišnji menadžer Agrokora koji je bio vrlo aktivan i u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, čini se da je jedini ‘preživjeli’ kadar starog upravljačkog sustava posrnulog koncerna.

Izvanredni upravitelj Ante Ramljak odlučio je zadržati na mjestu člana Nadzornog odbora Mercatora u kojem je od 2014. godine, dok su svi ostali članovi Uprave i NO-a Agrokora potpisali sporazumni raskid radnog odnosa i dali ostavke, a to su učinili i niže rangirani članovi obitelji.

U poslovnoj zajednici Kuštrak je dobro poznat po svojim pregovaračkim vještinama, pa nisu iznenađeni njegovim ostankom u tornju. Kako se može čuti od sadašnjeg vodstva, u prilog mu je išlo nekoliko činjenica: nije član obitelji, ima vrlo dobre kontakte i informacije, a kompaniji je ipak potreban određeni kontinuitet.

Na pitanje što u novim okolnostima znači njegovo članstvo u Nadzornom odboru Mercatora, sam Kuštrak tek kaže da je on “unrestricted company, što znači da nije opterećen situacijom u Agrokoru i kontrolira retail u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori”. Prema obavijesti na Ljubljanskoj burzi, Mercator je lani ostvario gubitak od 72,7 milijuna eura, a slovenski parlament je donio zakon kojim želi stvoriti podlogu za nadziranje financijskih transfera između njega i Agrokora.

Izvanredni upravljački tim zapravo ozbiljno surađuje s menadžerima pojedinih kompanija s kojima pokušava optimizirati njihov budući koncept poslovanja kako bi bio profitabilan u izmijenjenim okolnostima.

U ovom su trenutku najvažniji pregovori o novoj rundi financiranja predviđenoj za lipanj. Cilj je osigurati nekoliko stotina milijuna eura kako bi se tvrtke koncerna pripremile za poslovanje tijekom sezone, ali ujedno i uhvatio korak s novim rokovima plaćanja. Kako je nedavno pojasnio Ramljak, da bi dobavljači počeli ponovno prodavati robu Konzumu, nužno je pridobiti njihovo povjerenje, a to je moguće jedino tako da im se osiguraju uredni rokovi plaćanja, piše Jutarnji list.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Čovjek za sva vremena (režime)…..

velik je toranj, možda se sakrio da ne potpiše raskid ugovora

Znadete li da je g.Kuštrak, prije nego li je postao predsjednik HUP-a, sudu tužio svog poslodavca Mediku dd, da ga je u tom postupku kao tužitelja zastupala sestra predsjednika Županijskog duda u Zagrebu gđa. Marija Turudić (koja je istovremeno temeljem njegovih punomoći zastupala Mediku dd protiv većeg broja tuženika)te da se je nakon mješanja Udruge malih dioničara u taj apsurdni postupak g. Kuštrak (uz medijsku šutnju) morao povući iz tog postupka kao gubitnik.

New Report

Close