Od 2015. u Hrvatskoj gospodarskoj komori 388 dobrovoljnih članica

Autor: Suzana Varošanec , 05. veljača 2018. u 22:00
Pri kraju je priprema usluga tzv. gospodarskih mreža/Marko Lukunić/PIXSELL

U okviru članarine novi podaci iz baze.

Nova mreža predstavništava HGK u svijetu prema učinkovitom modelu austrijske gospodarske diplomacije u realizaciju kreće s prvim uredom koji će u sklopu hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu početi djelovati krajem veljače.

Komora predviđa do kraja ovog mjeseca i službeno otvaranje predstavništva u Beogradu, no za razliku od ostalih koji će ove godine početi raditi pri veleposlanstvima, ono će biti samostalno.

 

5 predstavništava

otvorit će HGK ove godine veleposlanstvima

Za travanj se planira Mostar, Milano i München za sredinu godine, a Istanbul krajem 2018.  Svi će uredi djelovati pri veleposlanstvima u cilju minimalizacije troškova i maksimalizacije učinka temeljem sklopljenog ugovora s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova. Može očekivati i otvaranje predstavništava pri inozemnim Komorama, a kako širenje sfere prisutnosti podrazumijeva i obrnutu varijantu, neslužbeno, započeti su pregovori i s predstavnicima prve strane Komore zainteresirane za svoj ured u HGK. Aktivnosti na digitalizaciji postojećih usluga prate i one u području novih tržišnih usluga.

Poluga je to za samofinanciranje, čiji se rast planira s ovogodišnjih 30% na 50% u 2022., uz pomoć EU sredstava te niza novih tržišno usmjerenih usluga koje će postupno uvoditi. U tijeku su završne aktivnosti na tzv. usluzi gospodarskih mreža, kao daljnje unaprjeđenje koje članice dobivaju u okviru članarine, a novosti su vezane uz bazu poslovnih subjekata. Više o tome očekuje se uskoro, no računa se da će i to biti novi poticaj za rast broja dobrovoljnih članova, uglavnom OPG-ova i obrta, kojih od 2015. do danas Komora ima 388. 

Komentirajte prvi

New Report

Close