Od 1. studenoga jeftiniji odvoz komunalnog otpada

Foto: Miranda Cikotić / Pixsell Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Pojeftinjenje odvoza komunalnog otpada proteklog je tjedna najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Od 1. studenoga Zagrepčanima bi trebao pojeftiniti odvoz komunalnog otpada, a također bi trebalo započeti plaćanje otpada po volumenu umjesto po kvadraturi stambenog ili poslovnog prostora, neslužbeno se doznaje u Zagrebačkom holdingu.

Pojeftinjenje odvoza komunalnog otpada proteklog je tjedna u razgovoru za Radio Sljeme najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a sada to Hini potvrđuju i iz Zagrebačkog holdinga. "Od 1. studenoga obiteljska domaćinstva u kućama plaćat će odvoz smeća u prosjeku 34 posto manje, a u stambenim objektima negdje oko 40 posto manje", poručio je Bandić.

U Holdingu kažu da se trenutno rade izračuni novih cijena odvoza otpada, a kada budu gotovi o svemu će obavijestiti javnost. Time bi se ispunilo Bandićevo nedavno obećanje da će pojeftiniti neke gradske komunalne usluge, pri čemu nije htio otkriti o kojim se uslugama radi.

U Zagrebačkom holdingu također se doznaje da bi se od 1. studenoga odvoz komunalnog otpada trebao naplaćivati po volumenu, umjesto po kvadraturi stambenog ili poslovnog prostora, što je u skladu s odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Promjena načina plaćanja odvoza komunalnog otpada trebala je već stupiti na snagu, jer su po Zakonu o održivom gospodarenju otpadom iz ljeta 2013. gradovi i općine u roku godine dana, dakle do ljeta 2014., trebali uvesti primarnu selekciju otpada, odnosno građanima omogućiti razvrstavanje raznih vrsta otpada.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve