Očekuje se rast broja turista do 10 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 23. ožujak 2017. u 21:59
Ministar turizma Gari Cappelli/Patrik Macek/PIXSELL

Ministar turizma Cappelli najavio da će ove godinu Uskrs biti ‘puno jači nego prošle godine’.

S gotovo svih tržišta najave za hrvatski turizam za ovu godinu su odlične, a znatno veći promet u odnosu na prošlu godinu očekuje se i za Uskrs, kojim tradicionalno počinje veći val dolazaka turista, istaknuto je u četvrtak na sjednici Sabora Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Iako najave za ovu godinu trenutno još nisu čvrsta osnova za procjenu cijele godine, ipak se može očekivati porast turističkog prometa ove godine unutar 10 posto, rekao je ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli.

I on i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić naglasili su da će Uskrs ove godine biti puno jači nego prošle godine. Cappelli je poručio i da za te neke "slabije" mjesece trebaju zajednički više poraditi hotelijeri, agencije, turističke zajednice i drugi na programima za bolje punjenje kapaciteta.

Najavio je i da će za oko mjesec dana predstaviti nove modele udruženog oglašavanja HTZ-a i partnera, uvažavajući razne primjedbe s terena i partnera iz inozemstva, kao i da se ozbiljno počinje baviti Slavonijom, odnosno domaćim tržištem kojemu bi trebala pridonijeti i CRO kartica, koja je u pripremi. Po ministrovim riječima, aktivno se pripremaju izmjene i novi zakoni o boravišnoj pristojbi, koji bi uskoro trebao u javnu raspravu, te o turističkim zajednicama, koji bi mogao biti dovršen u drugom dijelu godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close