Obrtnička komora Zagreb: Sporazum o zajedničkoj nabavi s dobavljačima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. ožujak 2015. u 19:01
Foto: Hina

Obrtnička komora Zagreb (OKZ) danas je potpisala sporazum o zajedničkoj nabavi.

Obrtnička komora Zagreb (OKZ) u četvrtak je potpisala sporazum o zajedničkoj nabavi s dobavljačima u Projektu zajedničke nabave zagrebačke Obrtničke komore pod nazivom "Artifex".

Cilj je projekta "Artifex" (volja obrtnika), kako je istaknuo predsjednik OKZ Mirza Šabić, olakšati poslovanje obrtnicima smanjivanjem ulaznih troškova nabave energenata, opreme, osnovnih sredstava, repromaterijala i drugog.

Projekt je naišao na veliki odaziv dobavljača tako da je danas potpisano 14 ugovora, a Šabić se nada skorom potpisu novih ugovora s novim dobavljačima.

Današnji sporazum potpisali su HEP-opskrba, Vipnet, Generali osiguranje, Bauhaus-Zagreb, Tokić, Munja tvornica akumulatora, Gavroprom, Makro Mikro grupa, P.S.C., HG Spot, Magnetic, M.B. Auto, Auto Grifon i SE-Mark Samoborka.

Projekt je zamišljen kao pomoć u poslovanju obrtnicima kako bi u fazi nabave energenata, repromaterijala, potrošnog materijala i osnovnih sredstava i usluga postigli što povoljnije uvjete i na taj način smanjili ulazne troškove u cilju povećanja konkurentnosti, rečeno je.

Nakon što se učlane u projekt svaki od obrtnika primit će elektronskim putem 'obrtničku karticu' koju će moći koristiti prilikom kupnje proizvoda i usluga kod dobavljača s kojima je potpisan sporazum. Prilikom svake kupnje obrtnik će uz predočenje kartice ostvariti pogodnosti koje su dogovorene s dobavljačima.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec pozdravio je spremnost tvrtki iz različitih gospodarskih segmenata da smanjenjem cijena svojih proizvoda i usluga obrtnicima Zagreba i Zagrebačke županije omoguće povoljnije poslovanje.

"Ovo će zasigurno pomoći našim kolegama da se u ovim teškim vremenima 'održe na vodi' i postanu konkurentniji", kazao je te dodao kako vjeruje da je sljedeći korak biti omogućavanje ovakvih benefita za obrtnike na razini cijele Hrvatske.

Inače, obrtništvo grada Zagreba i Zagrebačke županije broji 19 tisuća članova.

Komentirajte prvi

New Report

Close