Obrtnicima još 4 mil. kn bespovratnih potpora

Autor: Marija Brnić , 03. prosinac 2017. u 22:00
Ministrica gospodarstva Martina Dalić/Sanjin Strukić/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva zbog velikog interesa podebljalo stavke.

Rebalansom proračuna Ministarstvo gospodarstva uspjet će izdašnije pomoći obrtnike koji su aplicirali za bepovratne potpore po dva ovogodišnja programa – za cjeloživotno obrazovanje, te za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta.

U preraspodjelama se pronašlo dodatnih 4 milijuna kuna pa je prethodno planirani iznos za potpore više nego udvostručen i obrtnicima će po ova dva programa biti isplaćeno ukupno 7,4 milijuna kuna.

Iz Ministarstva gospodarstva kažu kako je osiguran veći iznos potpora nakon što je na javnom natječaju pristigao velik broj prijava obrtnika. Za one koje su bile predviđene za program cjeloživotnog obrazovanja, kojima se pokriva do 80 posto troškova stručnog osposobljavanja i polaganja majstorskih ispita, javilo se 1080 obrtnika, a prvotno osiguranih 2 milijuna kuna dodijeljeno je za 744 kandidata, dok će s dodatnih 400 tisuća kuna biti isplaćene potpore za još njih 130.

Po programu za tradicijske i umjetničke obrte Ministarstvu se javilo 190 kandidata, a od predviđenih 1,5 milijuna kuna odobrene su 32 potpore. S dodatnih 3,6 milijuna kuna za ovaj program pokrit će se sveukupno 123 potpore tradicijskim i umjetničkim obrtnicima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close