Obrtnicima i tvrtkama poduka o digitalnom poslovanju

M. Šabić, V. Škare, N. Pavić, V. Pavlinić i B. Trupčević / I. ŠOBAN/PIX M. Šabić, V. Škare, N. Pavić, V. Pavlinić i B. Trupčević / I. ŠOBAN/PIX

Obrtnička komora, Styria i Tele2 partneri na novoj platformi koja pomaže poduzetnicima.

Tele2, Obrtnička komora i Styria pokrenili su prvu hrvatsku platformu koja educira poduzetnike o digitalizaciji poslovanja. Platforma Biznisakademija.hr počela je s radom u četvrtak. Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska istaknuo je da su mali i srednji poduzetnici srž i kralježnica hrvatskog gospodarstva te da im kroz ovaj projekt žele snažno pomoći. “U Hrvatskoj 22% građana tvrdi da žele postati poduzetnici što je znatno više od prosjeka EU od 14 posto i to pokazuje da pomoć u poslovanju, i to kroz korištenje digitalnih alata i kanala, trebaju mnogi”, kaže Pavlinić.

Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, koja je partner projekta, kaže da obrtnici često moraju raditi sto stvari u isto vrijeme i stoga najčešće nemaju vremena biti u toku s tehnologijom pa će im ovaj projekt pomoći. Boris Trupčević, direktor Styrije u Hrvatskoj kaže da su osnovne vrijednosti za kojima se vodi u poslovanju poduzetništvo, obrazovanje i digitalizacija.

“Mi smo snažno usmjereni na obrazovanje i upravo obrazovanje želimo ponuditi obrtnicima”, zaključuje 
Trupčević.     

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve