Obrtnici će PDV ipak plaćati po starom – nakon naplate računa?

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2013. u 12:45
G. Maras i S. Linić; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Obrtnici najvjerojatnije neće morati plaćati PDV za svaki izdani račun, kako to predviđa nacrt zakona o PDV-u.

 Obrtnici najvjerojatnije neće morati plaćati PDV za svaki izdani račun, kako to predviđa nacrt zakona o PDV-u što ga je u četvrtak Vlada poslala u parlament na izglasavanje, piše Novi list.

Oni će i dalje tu obvezu državi plaćati tek nakon što naplate račun. Novi list izvijestio je kako mu je to potvrdilo nekoliko izvora iz Vlade uz napomenu da će dodatne izmjene zakona dogovoriti ministar financija Slavko Linić i ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras.

Tako će dvojica ministra započeti dogovor oko preinaka zakona kojeg je Vlada dana ranije i to jednoglasno, što znači i njihovim glasovima, poslala u parlament.

Podsjetimo, samo nekoliko sati nakon što je zakon otišao u Sabor protiv odredbe po kojoj bi od 1. siječnja sljedeće godine trebali plaćati PDV po izdanim, a ne plaćenim računima reagirale su obrtničke udruge tvrdeći kako će taj zakon uništiti tisuće obrtnika. To je pak njihovog resornog ministra ponukala da na Twitteru najavi da se zakonski prijedlog popravi na način da obrtnici i dalje dalje plaćaju PDV po naplati. To će se i dogoditi i dvojica ministara imaju dovoljno vremena da dogovore rješenje, potvrdili su za Novi list izvori iz Vlade. No, u Banskim dvorima nisu najsretniji radi toga što je isti dan kad je Vlada zakon poslala u proceduru jedan ministar i to preko društvene mreže najavio njegovu izmjenu, dodaje se u tekstu.

Komentirajte prvi

New Report

Close