'Obrazovani u RH vani su vrsni eksperti'

Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu /Hrvoje Jelavić/PIXSELL Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu /Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Hrvatska kakvu trebamo.

Konferencija Hrvatska kakvu trebamo - pogled izvana u organizaciji Večernjega lista održana je jučer u malom amfiteatru na splitskom Ekonomskom fakultetu.

"Kad sam čuo gdje su naši kolege, u Madridu, Cambridgeu, Pragu, postavlja se pitanje kakvo je to naše obrazovanje? Odgovor je - fenomenalno. Kamo god dođem, imamo rasadište znanstvenika, ljudi od struke koji moraju biti povezani sa svojim ishodištem, a to je Sveučilište u Splitu", rekao je rektor Dragan Ljutić koji je zahvalio Večernjem listu, glavnom uredniku Draženu Klariću i dekanici Ekonomskog fakulteta Maji Fredotović na organiziranju skupa.

Na skupu se, uz ostalo, raspravljalo o perspektivama ekonomskog (za)ostajanja Hrvatske, nejednakosti u Hrvatskoj u RH i usporedivim državama, ljudskom kapitalu u našoj zemlji kao snazi ili slabosti, doprinosu države međunarodnoj razvojnoj politici...

"Mi imamo kapaciteta da gradimo bolje i uspješnije društvo, a pogotovo mladi koji su ambasadori nove Hrvatske", kazao je Dražen Klarić. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve