Obojica žele privući još poljoprivrednika u HPK

Autor: Miroslav Kuskunović/Agrobiz , 20. prosinac 2017. u 21:59
Sadašnji predsjednik HPK Brlošić/Žarko Bašić/PIXSELL

Matija Brlošić i Mladen Jakopović natječu se za čelnika komore namijenjene promicanju interesa agrara.

Izbori u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori ušli su u završnu fazu, a za mjesto predsjednika HPK bore se dosadašnji predsjednik Mato Brlošić te član upravnog odbora Mladen Jakopović.

Odluku tko će voditi poljoprivrednike u četiri godine donijet će danas tek oko 550 članova koji po statutu ispunjavanju uvjete, plaćaju članarinu, iako je u Hrvatskoj oko 165.000 OPG-ova. Brlošić kaže kako HPK ima malo članova jer su jedina komora bez obveznog članstva. To se trebalo promijeniti novim zakonom, koji se pokušava donijeti već dvije godine. Ako bi zakon bio usvojen i članstvo postalo obvezno HPK bi imala oko 105.000 članova.

Najavljuje kako bi odmah, ako opet postane predsjednik, raspisao nove izbore. "Ovo su redovni izbori, a žao mi je što politika ne želi da HPK konačno postane mjesto koje će okupljati sve udruge i artikulirati interese poljoprivrede u Hrvatskoj i EU. Moj je cilj da ojačam HPK i da već sad krenemo u borbu za naše interese i novu poljoprivrednu politiku EU od 2020., kaže Brlošić.

Mladen Jakopović ističe da će i on, ako bude predsjednik, jačati komoru i privlačiti nove članove. Moraju imati benefite od članstva, a posebno mislim na lobiranje za naše interese   u Ministarstvu poljoprivrede, ali i EU. Moj je cilj da osnažimo poziciju i na vrijeme krenemo raditi na politikama za novo programsko razdoblje ZPP-a, kaže Jakopović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close