Objavljena prodaja vrijedne nekretnine na Visu koja se može rekonstruirati u hotel

Autor: Poslovni.hr/H , 19. listopad 2018. u 09:15
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Ministarstvo državne imovine objavilo je u petak javni poziv za kupnju Češke vile na otoku Visu po početnoj cijeni od 32,1 milijun kuna, a zainteresirani ponude se mogu podnijeti do kraja studenoga ove godine.

Češka vila, na poluotoku Sv. Juraj u gradu Visu, tlocrtne je površine 02 četvorna metra, a može se rekonstruirati u hotel s 20 ležaja u okviru turističke zone površine 3,6 hektara za izgradnju turističkih smještajnih jedinica visoke kategorije i kapaciteta minimalno 100, a maksimalno 160 ležaja, navodi se u javnom pozivu. 

Zainteresirani kupci jamčevinu od 1,6 milijuna kuna moraju uplatiti do 28. studenoga.  

Vlada je o prodaji Češke vile odlučila putem javnog natječaja na sjednici 11. listopada, a ministar državne imovine Goran Marić tada je rekao kako se nada se da će biti zainteresiranih kupaca procijenivši da bi investicija u hotel više kategorije mogla biti oko sto milijuna kuna.

Tada je odlučeno da bi se ta vojarna bivše JNA prodavala po početnoj cijeni od 32,1 milijun kuna, odnosno po vrijednosti koju je procijenio ovlašteni procjenitelj. 

"Češka se vila prodaje po cijeni od 30-ak milijuna kuna, ali će investicija sigurno biti i do sto milijuna kuna", izjavio je tada novinarima ministar državne imovine podsjetivši kako je prostornim planom točno predviđeno što i pod kojim uvjetima treba biti izgrađeno te da će kupac morati pridržavati tih pravila. 

Prostornim i urbanističkim planom, naime, predviđena je izgradnja turističko-ugostiteljskih sadržaja, a to bi bila obveza kupaca i prema predviđenom javnom natječaju. 

Država će izabrati ponudu s najvišom ponuđenom kupoprodajnom cijenom. Uvjet je i da kupac prihvati poseban uvjet izgradnje i stavljanja u funkciju turističko-ugostiteljske namjene, u skladu s urbanističkim planom uređenja Češke vile, u roku od 36 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Po riječima ministra Marića, u idealnim bi uvjetima gradnja hotela mogla početi za godinu i pol dana. Ovo drugi natječaj za Češku vilu – na prvom natječaju nudilo se pravo građenja, a sama vila sad se prvi put pokušava prodati.

Komentirajte prvi

New Report

Close