Objavljena nova imovinska kartica ministra Kujundžića: Otkriveno tko mu je posudio novac

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2020. u 10:26
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar je u imovinskoj kartici naveo i kuću u Ivanbegovini površine 100 kvadrata, koju je stekao nasljedstvom, a približne vrijednosti 650.000 kuna.

Pozajmicu od 300 tisuća kuna supruzi ministra zdravstva Milana Kujundžića za kupnju kuće dao je predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net te vlasnik ljekarni Palac, Miro Palac.

Na stranicama Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa u petak je objavljena Kujundžićeva nova imovinska kartica. Iz nje se vidi da je pozajmicu za kupnju kuće u Zagrebu, veličine 280 metara kvadratnih, dao Miro Palac.

Palac je predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net i vlasnik ljekarni Palac, a pozajmicu u iznosu od 300 tisuća kuna dao je ministrovoj supruzi Tatjani Kujundžić za kupnju njihove najnovije kuće u Zagrebu.

Ministar Kujundžić je objasnio kako je novu imovinsku karticu nadopunio onim što je "što je bilo propušteno u formalnom smislu, a u sadržajnom je sve stajalo u njoj" te ustvrdio da oko njegovih kuća nema ništa sporno.

Međutim, prvi puta u imovinskoj kartici ministar je unio kako je njegova supruga Tatjana Kujundžić, zaposlena u Poliklinci Croatia zdravstveno osiguranje za prethodne tri godine, ukupno primila 105 tisuća kuna bonusa.

Ministar je promijenio i vrijednost kuće u Ivanbegovini u Imotskom s 400 tisuća na 650 tisuća kuna, no imovinska kartica i dalje navodi kako je površina kuće 100 metara kvadratnih.

Međutim, Slobodna Dalmacija izvijestila je kako je u zemljišnim knjigama upisano da je površina kuće 184 metra kvadratna. Također, zemljišne knjige pokazuju da je Kujundžić vlasnik parcele na kojoj se nalazi kuća, veličine 1016 kvadrata.

U novoj imovinskoj kartici promijenjena je i vrijednost ministrovih nekretnina. Kuća na Markuševcu od 131 metra kvadratnog, umjesto na 900 tisuća, sada je procijenjena na milijun i 500 tisuća kuna, a apartman u Novalji s pola milijuna na 750 tisuća kuna.

Povjerenstvo za sukob interesa jučer je potvrdilo kako je pokrenulo redovnu proceduru provjere dužnikove imovinske kartice. U tom postupku usporedit će podatke iz imovinske kartice s podacima zatraženima od nadležnih tijela – Porezne uprave, zemljišno-knjižnih odjela i drugih tijela.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Tako je i Stevan Mesić izvlačio prijatelje iz ormara, za kupnju 2 stana!

Ni Matan ni Milan sa sobom ništa odnijeti neće…hahaha (grohotan smijeh) a ni žena njegova.

nije baš Pogana Vlaka, ali svaka sličnost se podrazumijeva, video govori više od 2000 riječi
https://www.vecernji.hr/vijesti/novinarka-napadnuta-ispred-kuce-ministra-kujundzica-policija-uhitila-cetvoricu-muskaraca-1374637

New Report

Close