Objavljena audio snimka razgovora arbitra i slovenske predstavnice

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2015. u 16:07
Foto: Thinkstock / Pixsell

Je li odluka o podjeli Savudrijske vale već donesena?

Večernji list u posjedu je audio snimke koja pokazuje da je postupak na Stalnom arbitražnom sudu u Haagu u slučaju razgraničenja Hrvatske i Slovenije izišao iz okvira normalnog ponašanja u arbitražnom postupku te da slovenska strana krši pravila po kojima se taj sud – kojemu se države svijeta obraćaju s punim povjerenjem da će profesionalno i nepristrano obaviti posao – obvezao raditi.

Usto, iz transkripata se može iščitati da je odluka o podjeli Savudrijske vale (Piranskog zaljeva) već donesena i da će, prema njoj, najmanje dvije trećine zaljeva pripasti Sloveniji iako arbitri trebaju održati još jednu raspravu.

Informaciju da je Sud već odlučio većinu Savudrijske vale "dodijeliti" Sloveniji prvi je otkrio beogradski Kurir, a Večernji list potom je došao do dokumenata koji potvrđuju takve tvrdnje te upozoravaju na ozbiljne nepravilnosti u ponašanju stranaka i arbitara.

Cijeli članak i audio snimke potražite ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

napokon jedan uspjeh tajnih službi. samo ne znam čijih[emo_cool]

RH nakon ovoga treba reagirati i prekinuti arbitražu i sve prebaciti na sud u Haagu ili Hamburgu za prava mora. Posljedice ove arbitraže mogle bi biti katastrofalne za RH uz gubitak morske granice s Italijom itd.

Slovenska diplomacija je najveća politička prostitucija u EU i zato s Slovencima treba biti jako oprezan…
Igraju jako prljavo …iza čeđa, spremni su sve poreći , čak i okrenuti
po onoj….napad je najbolja obrana, samo da se opravdaju i izvuku čista obraza…

New Report

Close