Objavljen novi datum za službeni početak “Ljeta na Savi”, a Bandić ‘sanja’ megaprojekt dug 30 kilometara

Autor: Poslovni.hr , 05. srpanj 2019. u 10:04
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

“Ljeto na Savi” službeno bi trebalo početi između 15. i 18. srpnja. Rekao je to gradonačelnik Milan Bandić tijekom večerašnjeg obilaska jedne od lokacija na kojoj bi se trebala održavati ta manifestacija.

Do službenog otvorenja, građane će, kod Hendrixovog i Mosta Slobode, svaki dan zabavljati DJ.

Za ovaj je vikend pripremljen i sportski program. Tako je na Bundeku sutra ujutro pripremljen sadržaj vezan u jahanje konja te igranje odbojke i drugih sportova, u večernjim satima kod Hendrixova mosta planira se grupno vježbanje uz muziku dok će je subota na obje lokacije rezervirana za nordijsko hodanje, rafting i atletiku.

A gradonačelnik je otkrio i svoju viziju cijelog uređenja rijeke – Ovo je uvertira u onaj projekt kojega već vidim, a to je megaprojekt "Zagreba na Savi" s uvertirom Bundeka, ovog malog projekta, "Zagreb Cityja", a onda, jednog dana, od Zaprešičkih vrata do Rugvice, u duljini od 30 kilometara pretvoriti – ove nasipe ukloniti; vratiti i nivelirati priču; napraviti od Save kaskadno četiri hidroelektrane, urediti plovno prostor od Zaprešića do Siska – najavio je Bandić, a prenosi Radio Sljeme.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Sanja pajcek o kuruzi

Nema veze rođaci će to popraviti ako treba i 1000 puta

Uređuje se prostor koji je svako malo poplavljen. To ne može biti dobro.

New Report

Close