Obiteljski smještaj i ove godine nastavlja rasti

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2015. u 21:59
Nedo Pinezić smatra da cijene ove godine neće rasti/G. K./PIXSELL

Više od trećine turističkih noćenja u RH otpada na smještaj u kućanstvima.

Obiteljski smještaj ove će sezone biti među glavnim trendovima u domaćem turizmu. Slijedom najava i potražnje s domaćeg i stranih tržišta, postoje naznake dobrih rezultata za uskrsne blagdane i u predsezoni. U obiteljskom smještaju lani je ostvareno najviše noćenja među svim vrstama komercijalnog smještaja – 63.000 kućanstava sa 470.000 kreveta lani je činilo 24 milijuna ili 36% svih turističkih noćenja.

"Teško je prognozirati za koliko će ove godine dodatno porasti broj kreveta i kućanstava koji se bave komercijalnim iznajmljivanjem obiteljskog smještaja ali toga će sigurno biti, kao i rasta prometa, jer je takav trend u svijetu", kaže Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK. Pinezić vjeruje da će dobrim rezultatima tog smještaja pridonijeti i novosti kao što je gradnja oko 200 bazena uz poticaje Ministarstva turizma.

Što se tiče cijene, ističe kaže da taj smještaj nudi najviše različitih cjenovnih razreda i najfleksibilniji izbor mogućnosti za sve tipove turista. "Osnovne cijene ove se godine neće mijenjati. Rasti će tamo gdje je došlo do povećanja kvalitete kroz ulaganja, a ponegdje će ostati iste iako će gosti dobiti dodatnu vrijednost kroz usluge tipa 'bike', 'pet friendly' i slično", kaže Nedo Pinezić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close