Nepotizam: Županica zaposlila šogoricu, nećaka, brata?

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2012. u 11:25
Sonja Borovčak (PXL)

Riječ je o čistom političkom nepotizmu, a županica se ponaša kao Bog koji može sve.

"Već smo upoznali samovolju aktualne županice Sonje Borovčak, koja vlada radom svih zdravstvenih institucija u Zagorju, ali ako se već političko kadroviranje na pojedinim pozicijama moglo tolerirati, nepotizam i zapošljavanje po obiteljskom ključu ne može. Stoga smo i sazvali konferenciju za novinare jer se tome mora stati na kraj",  rekao Žarko Tušek, prenosi Večernji list.

"Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zaboku nedavno je postala gospođa Mira Jadan, šogorica županice Sonje Borovčak. Ako se uzme u obzir da je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije županičin nećak Tomislav Jadan, koji je za pomoćnika postavio svog oca, odnosno brata Sonje Borovčak, jasno je da je riječ o čistom političkom nepotizmu i da se županica ponaša kao Bog koji može sve", zaključio je dr. Plečko te dodao da je gospođa Jadan vrhunski stručnjak, ali da se to tako ne radi jer to nema veze sa strukom te da sigurno ima još ljudi koji rade kvalitetno svoj posao, a nisu svi nećaci, šogori i braća. Sonja Borovčak ostala je neugodno iznenađena razlogom sazivanja konferencije za novinare zagorskoga HDZ-a.

"Da nije žalosno, bilo bi smiješno. HDZ se bavi takvim stvarima, kada imamo mnogo veće probleme, kada rješavamo besplatan prijevoz djeci, pokušavamo privući investitore, popraviti lošu prometnu infrastrukturu u Zagorju "rekla je Borovčak, opovrgnuvši da je zaposlila ikoga od tih ljudi.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close