Obitelj smijenjene dužnosnice Porezne drži 25% Jadran hotela Rijeka

Autor: Saša Paparella (VLM) , 31. svibanj 2013. u 09:45
Anđa Redžić, bivša pomoćnica ravnateljice Porezne uprave/PIXSELL

Pomoćnica ravnateljice smijenjena je zbog zlouporabe položaja, a drži 8,4%, toliko drži i njezina sestra, majka 9,2%.

Anđa Redžić, do pred koji dan pomoćnica ravnateljice Porezne uprave za strategiju i razvoj i jedna od devet djelatnika te institucije koji su razriješeni dužnosti zbog sumnje u zlouporabu ovlasti, zajedno sa svojom obitelji drži više od 25 posto dionica Jadran hotela Rijeka (JHR).

Ona i njezina sestra Sandra Andabaka imaju po 22.000 dionica, odnosno po 8,4 posto udjela, dok njihova majka Nada Tubin drži 24.167 dionica (9,2 posto), što znači da zajedno posjeduju 26,03 posto udjela u Jadran hotelima Rijeka. Zadnja cijena te dionice bila je 300 kuna, pa obiteljski paket vrijedi 20,45 milijuna kuna. U Nadzornom odboru te hotelijerske tvrtke od 2005. sjedi Radovan Tubin, otac, odnosno suprug spomenutih dioničarki. Radovana Tubina sjećaju se sudionici tržišta kapitala u 90-tim, kada je postao dioničarem u nizu tvrtki, pa tako i u JHR-u, no njegovo se ime u medijima vrlo rijetko pojavljivalo. Nakon što je stekao 9,2 posto dionica Jadran hotela, udružio se s danas pritvorenim Sandijem Šolom, čija je tvrtka Novopromet iz Nove Gradiške prethodno od HFP-a i Gradske banke u Osijeku kupila 27 posto dionica Jadran hotela po cijeni od 150 kuna po dionici. Prikupivši ukupno 36,2 posto udjela, Tubin i Šola zajednički su 2006. objavili preuzimanje Jadran hotela.

Time su zatekli ulagače okupljene oko Tržnica Rijeka, koji su ranije godinama kupovali dionice JHR-a. Šolin i Tubinov pokušaj nije uspio jer je neznatan broj dioničara odlučio prihvatiti ponuđenu cijenu od 185 kuna. U međuvremenu je Sandi Šola prebacio svoje dionice na tvrtku Comparo svog mlađeg brata, sada također pritvorenog Petra Šole, a sve kako bi ispunio uvjete za predsjednika uprave Karlovačke banke, što je tada postao. Nakon što je pokušaj preuzimanja propao, Sandi Šola je dionice Jadran hotela prodao spomenutoj skupini okupljenoj oko Tržnica Rijeka. Navodno je prodajna cijena bila 200 kuna, što znači da je Šola na toj transakciji zaradio oko 3,5 milijuna kuna, a novac je potom uložio u kupnju dionica Karlovačke banke.

Otkupom Šolinih dionica ekipa iz Tržnica Rijeka, jedne od rijetkih privatiziranih komunalnih tvrtki, stekla je većinsko vlasništvo u Jadran hotelima. Tamo su najveći privatni dioničari nekadašnji SDP-ov saborski zastupnik Ivan Franolić, sa 39 posto dionica te Zoran Luštica, sa 11,3 posto dionica. Njih dvojica su suvlasnici Tržnica Rijeka, tvrtke koja također drži 7,8 posto dionica Jadran hotela.  Za razliku od Šole, Radovan Tubin dionice JHR-a nije prodavao. Skupa s Juricom Pevecom i Gordanom Kožuljom suvlasnik je tvrtke Xylo dendron, koja je zbog duga od 1,6 milijuna kuna ušla u predstečajnu nagodbu. Također je suvlasnik tvrtke Quaestor Pag, čiji račun je blokiran četiri mjeseca, a preko nje je vlasnik zemljišta na Pagu.  

U minusu od 2010.

JHR ima tri hotela i Uvalu Scott 

Vrijednost Jadran hotela Rijeka je u brojnim nekretninama smještenim u centru Rijeke ili na atraktivnim pozicijama uz more. Stotinu godina star Best Western ima četiri zvjezdice, a Continental i Neboder, smješteni u samom centru grada, imaju po tri zvjezdice. U sastavu JHR-a je i hotelsko apartmansko naselje Uvala Scott pokraj Krčkog mosta, zatim kamp Oštro pokraj Kraljevice te jedno prenoćište u Kostreni. Tvrtka zapošljava 148 djelatnika, a posljednje tri godine radi s gubitkom.

Komentari (17)
Pogledajte sve


http://www.jutarnji.hr/-osam-milijuna-kuna-vrijedne-dionice-dobila-sam-od-oca–cim-dokazem-svoju-nevinost–idem-iz-porezne-uprave-/1106140/

Ako je imala toliko para, zasto je krala drzavu i nas, primala mito itd? Barem, po optuznici? Svi su oni nevini… yeah right.

http://www.jutarnji.hr/-osam-milijuna-kuna-vrijedne-dionice-dobila-sam-od-oca–cim-dokazem-svoju-nevinost–idem-iz-porezne-uprave-/1106140/


Sve je jasno: preveslali su Linića u stjecanju dionica JHR i sada im se osvećuje. Linić je mozak Tržnica Rijeka i kupovine riječkih poduzeća. Bez njegovog blagoslova nema posla u Rijeci.

Mali dodatak na temu riječkog posrnulog gospodarstva: teško da bi se ex uprava, danas posrnule Transadrije, izvukla, da tu nije bilo blagoslova monsignora SLinića, a vjerujen da i dan danas, kada ova tvrtka pokušava prodati vrijedne nekretnine, taj ne plazi negdje blizu….

Mercury in 5th house

Mercury in the fifth house produces an intellectual association with this house of creativity and the affairs of children. This position usually shows good writing and speaking ability, and it likewise shows artistic and creative interests. You express yourself in a dramatic and forceful way, enabling you to become an excellent teacher or actor. Games of mental competition attract your interest and mental stimulation is essential to your happiness. This position is associated with stock market analysts and investors. You may have an analytic, critical outlook on romance, and on life.

– See more at: http://astrology-numerology.com/astrology_planets.html#sthash.j9r0JeqS.dpuf

New Report

Close