Obitelj po povratku s godišnjeg izbacili iz stana: ‘Zamislite da preko noći sve nestane’

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2019. u 15:14
Foto: Getty Images

Nakon što su se vratili u Zagreb nakon godišnjeg odmora, saznali su da je stan koji iznajmljuju prodan, a njihove su stvari otišle u nepoznatom smjeru.

Mlada zagrebačka obitelj Štorek preko noći ostala je bez svega zbog zavrzlame s imovinsko-pravnim odnosima oko stana u kojem žive kao podstanari. 

Kako navode, plaćali su uredno najamninu i režije samo kako bi se vratili u Zagreb nakon godišnjeg odmora i szanali kako je prodan stan koji su unajmili u Zagrebu iako su imali ugovor o najmu. U stan više ne mgou ući, zamijenjena je brava, a stvari koje su pripadale obitelji odvezene su u nepoznatom smjeru. 

– Više nije ta brava koja je bila, očito je u petak zamijenjena kad su mi iznesene sve stvari. Da nije bilo dobrih susjeda koji su mi javili što se događa, ja bih u 5 ujutro s djetetom u rukama i koferom došla pred zatvorena vrata, kaže Lucija Štorek koja je saznala od susjeda da su njihove stvari iznesene iz stana.

Nitko ih nije obavijestio

Lucija Štorek tvrdi kako je nitko od starih i novih vlasnika nije nazvao i obavijestio. 

– Samo si zamislite što sve imate u stanu. Od odjeće, naslijeđa, nakita, ušteđevine, bicikl, novi televizor, fotoaparat… Puno toga. Svi dokumenti, sva intima moja, nastavlja Lucija koja je zvala policiju još s mora, no policija nije ništa mogla učiniti.  – Pokazali su vlasnički list i zato policija tu ništa nije mogla. Ali u trenutku kad je policija došla, ističe Lucija, stan je već bio ogoljen do zidova. Znači, već su sve stvari, govori, bile vani. Malo sam ljuta, malo sam bijesna, malo sam jadna. Zamislite vi da odete na godišnji malo se odmoriti, a onda preko noći nestane svih vaših četiri godine koje ste proveli unutra.

Ovo se sve dogodilo zbog nerazriješenih imovinskih odnosa zbog kojih se sam slučaj nalazi na sudu. Naime, Vlado Paver koji iznajmljuje stan tvrdi kako je njemu stan ostavljen u oporuci, dok je stan pripao susjedi Turić tvrde prema Ugovoru o o dosmrtnom uzdržavanju. Obitelj Štorek ne žele se miješati u imovinsko-pravne probleme koje se događaju zbog stanu, već ih zanima gdje su njihove stvari, piše HRT. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

valjda saznali su da je stan koji unajmljuju prodan…
novinar koji ne razlikuje iznajmljivanje i unajmljivanje

Teško je biti podstanar u zemlji u kojoj su svi zakoni podređeni vlasnicima nekretnina a one bez svojih nekretnina u vlasništvu smještaju na dno društvene ljestvice. Oni možda još i dobro prođu ako dobiju medijsku pažnju, pa neki predsjednički kandidat ili Bandić uskoče sa svojim “mjerama” i jednokratno riješe njihov problem za svoju medijsku promidžbu.

New Report

Close