Obersnel iznio podatke o investicijama u Rijeci

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. prosinac 2014. u 15:40
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel iznio je u utorak na redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare podatke o investicijama 2014. godine.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel iznio je u utorak na redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare podatke o investicijama 2014. godine, među kojima je najveća izgradnja 165 stanova po sustavu POS-a na Drenovi i Hostovom bregu, vrijednih oko 90 milijuna kuna, te ulaganja u sustav vodovoda i kanalizacije vrijedna 140 milijuna kuna.

Obersnel je za 2015. najavio prijavu za financiranje putem europskih fondova sljedeće faze sustava odvodnje i vodoopskrbe Rijeke i bliže okolice od 1,2 milijarde kuna. To će biti najveći projekt vodovoopksrbe i odvodnje u Hrvatskoj, rekao je. Prijavu će predati u prvoj polovici godine, a do kraja 2015. očekuje prihvaćanje i odobrenje radova, pa bi do 2019. godine svaka kuća u Rijeci i užem riječkom prstenu imala priključak na kanalizacijsku mrežu, dodao je.

Gradonačelnik je istaknuo i gradnju dvaju dječjih vrtića 2014. godine, i to vrtića "Radost" na Turniću i "Mavrica" na Pehlinu za 150 djece, vrijednih 24 milijuna kuna.

Spomenuo je i nastavak uređenja Staroga grada u središtu Rijeke, dovršetak uređenja Arheološkog parka, negdašnjeg antičkog principija, u što je uloženo 15 milijuna kuna, te Koblerova trga, u vrijednosti od sedam milijuna kuna, čiji se dovršetak očekuje za mjesec dana.

U vezi s kulturom istaknuo je kandidaturu Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Posebice je istaknuo turističke rezultate u Rijeci 2014. godine, ocjenjujući da je ostvaren rast dolazaka i noćenja gostiju u odnosu prema 2013. godini čak 18 posto. Prema nepotpunim rezultatima za prosinac, gostiju i noćenja u Rijeci je bilo više za 46 posto nego prije godinu dana, rekao je Obersnel.

Komentirajte prvi

New Report

Close