Obama nosi cipele od kože iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2016. u 08:27
Foto: Reuters

Vlasnik tvornice kaže kako predsjedniku SAD-a te cipele nitko nije poklonio, već ih je on sam odabrao.

"Ugodno smo se iznenadili kad nam je prije otprilike godinu dana naš partner iz Italije javio lijepu vijest i poslao nam fotografiju na kojoj predsjednik SAD-a ima cipele od naše kože."

Rekli su to zaposlenici tvornice koža Viviani Psunj iz Rešetara kraj Nove Gradiške, koja postoji 80 godina za 24sata.

"To je globalna cipela, naši partneri Talijani su je dizajnirali, Nijemci proizveli, a kožu su obradili naši djelatnici u Rešetarima", rekao je Ivan Ljubić, direktor tvornice. Da su na to ponosni, govori i to da su fotografiju na kojoj Barack Obama na nogama ima te cipele uokvirili i stavili na zid.

"Nismo s tim išli u javnost jer nije nam do promocije, naučili smo samo raditi jer smatramo da se samo radom i kvalitetom mogu postići rezultati. Prošli smo sve najteže faze, modernizirali smo tvornicu, i dalje ulažemo u strojeve. Danas u tvornici radi 120 radnika i imamo potrebu za još radnika, ali to sve ovisi o budućim poslovima. Ponosni smo osim na našu kvalitetu i na činjenicu da prema državi, našim radnicima i dobavljačima na vrijeme izvršavamo sve svoje obaveze. Koža koju ovdje prerađujemo je premium kvalitete, odlikuje se osobinama da propušta zrak, dok u isto vrijeme ne propušta vlagu. Te osobine kože koju prerađujemo prepoznali su vodeći proizvođači obuće u svijetu koji su naši kupci", rekao je Ivan Ljubić.

"Sirovu kožu, a to je isključivo goveđa koža, nabavljamo od PIK-a Vrbovec, no kad kod njih nema dovoljno za naše potrebe, posežemo za uvozom pa kožu nabavljamo u Njemačkoj i Francuskoj", rekao je Ivan Ljubić. Planova za razvoj imaju puno, ali nerado govore o njima jer više vole da iste ostvare pa tek da onda govore o njima. Ipak doznajemo da planiraju ulagati u obnovljive izvore energije, kao što su krovni solarni paneli za toplu vodu i električnu energiju. To bi ima smanjilo troškove proizvodnje. Unaprijed misle na sve elemente proizvodnje neprestano ulažu te poštuju europske norme. To potvrđuju i certifikati i priznanja istaknuti na jednom od zidova direktorovog ureda. Oni im, kako kažu, jamče kvalitetu i omogućuju izvoze na svjetska tržišta.

Vlasnik tvornice kaže kako predsjedniku SAD-a te cipele nitko nije poklonio, već ih je on sam odabrao.

Komentirajte prvi

New Report

Close