O ozbiljnosti ukrajinske ponude tek kad obiđu škverove

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2018. u 22:00
Iz sindikata poručuju da bi radnici opet mogli u štrajk ne bude li plaće u ponedjeljak/Duško Marušić/PIXSELL

Sindikati pozdravljaju interes Smart Holdinga, s kojim se našao i ministar Horvat.

Sindikati u Uljaniku pozdravljaju interes potencijalnih partnera iz Ukrajine za brodogradilišta Uljanik i 3. maj jer smatraju da je svaka konkurencija dobro došla, a dosadašnje ponude za Uljanik grupu nisu dobra perspektiva za brodogradnju, izjavio je u četvrtak povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko.

Nada se da su Ukrajinci zainteresirani isključivo za brodogradnju, a ne na nekretninski biznis. Ustvrdivši kako je od početka godine brodogradilišta u Puli i Rijeci napustilo šestotinjak radnika, Šverko je najavio da će se, ako plaća za rujan ne bude isplaćena u ponedjeljak, ponovno formirati Štrajkački odbor, a od utorka će započeti proces mirenja od pet dana.

Stručni timovi Uljanika te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstva financija i dalje rade na usklađivanju osnovnih načela programa restrukturiranja brodogradilišta te na odgovorima na pitanja i primjedbe Europske komisije na prijašnji plan, odgovorio je u četvrtak predsjednik Uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda. Po njemu upravo je usuglašavanje oko tih pitanja od ključne važnosti prije slanja odgovora EK.

Ministar gospodarstva Darko Horvat je uoči sjednice Vlade rekao i da je s potencijalnim partnerima iz Ukrajine, iz tvrtke Smart Holding Vadima Novinskog, zainteresiranima za Uljanik i 3. Maj, održao dan ranije sastanak te da će se o svemu više znati nakon što obiđu pulsko i riječko brodogradilište. Upitan o plaćama za rujan, Horvat je dodao da "to treba pitati upravu".

Komentirajte prvi

New Report

Close