Nude plaću od 14.000 kuna, osiguran smještaj i mogućnost dodatne zarade, no nitko se nije javio

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2019. u 08:15
Foto: Getty Images

Imamo dosta prijava iz Crne Gore, BiH i Makedonije, međutim, oni ne mogu raditi u Hrvatskoj dok ne dobiju licencu Hrvatske liječničke komore, rekao je ravnatelj.

Novouređena ambulanta u Mokošici nadomak Dubrovnika trebala bi za nekoliko mjeseci otvoriti svoja vrata. No, nedostaje – pedijatar. Naime, na natječaj se nitko nije javio unatoč uvjetima koji su, barem što se primarne zdravstvene skrbi tiče, među najboljima u državi. Plaća od 14.000 kuna, osiguran smještaj u Dubrovniku i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama – zvuči nestvarno da se na takav oglas nije prijavio nijedan pedijatar iz Hrvatske. 

– Imamo dosta prijava iz Crne Gore, BiH i Makedonije, međutim, oni ne mogu raditi u Hrvatskoj dok ne dobiju licencu Hrvatske liječničke komore. A da bi dobili licencu, moraju uskladiti svoje diplome s našim uvjetima, koje daje Europska unija – ispričao je Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik za HRT.

Pregovara se s dva hrvatska pedijatra. Zbog nedostatka osoblja u Općoj bolnici Dubrovnik pojedini će se odjeli morati spojiti.  Samo mali broj Dubrovčana odluči studirati medicinu, a još ih se manje nakon specijalizacije vrati u rodni grad. 

Komentirajte prvi

New Report

Close