Novom Radićevom moći će voziti samo stanari a promet će nadgledati kamere

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2016. u 14:37
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Prema informaciji iz Grada, na taj potez su se odlučili jer su tijekom pripreme radova uRadićevoj ulici uočili da se njome, unatoč tomu što je pješačka zona, odvija intenzivan promet vozilima.

Dozvolu za promet vozilima Radićevom ulicom, nakon što završi njena obnova, imat će samo 150 stanara, vlasnika poslovnih prostora i vozila dostave, jer će kod kućnog broja 42 biti postavljeni automatski podizni stupići.

Prema informaciji iz Grada, na taj potez su se odlučili jer su tijekom pripreme radova uRadićevoj ulici uočili da se njome, unatoč tomu što je pješačka zona, odvija intenzivan promet vozilima, piše Večernji list.

– Osim stanara koji imaju dozvolu za ulazak u pješačku zonu zbog parkiranja u dvorištima, puno je vozila dostave koja koriste Radićevu za prolaz na Trg bana Jelačića i u Tkalčićevu, a s obzirom na to da je riječ o pješačkoj zoni, potrebno je postaviti stupiće kako bi se regulirao promet i povećala sigurnost pješaka – kažu u Gradu.

Uza stupiće, postavit će se i dvije kamere koje će ulicu danonoćno snimati, a funkcionirat će tako da će prepoznavati registarske oznake vlasnika s dozvolom te će svima onima koji uđu bez dozvole na kućnu adresu biti poslane prekršajne kazne. Vrijednost zahvata s dopremom struje i interneta te održavanjem procijenjena je na 190 tisuća kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close