Novogodišnja odluka br. 1. – pronaći bolji posao

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2016. u 07:46
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Od 300 ispitanika portala MojPosao njih 46% donijet će odluku vezanu za karijeru.

Koje važne novogodišnje odluke građani donose te jesu li im se ostvarile želje u godini na izmaku, istražio je MojPosao na 300 ispitanika. Među ispitanicima koji će donijeti novogodišnju odluku, njih 46% donijeti će odluku vezanu za karijeru.

Ti ispitanici su u najvećoj mjeri odlučili pronaći (bolji) posao (65%) i poraditi na usavršavanju i edukaciji (38%). Na trećem mjestu je odluka o povećanju zarade (27%) iza koje dolazi uspostava ravnoteže poslovnog i privatnog života (12%). Ispitanici koji su se odlučili na donošenje novogodišnje odluke nevezane uz karijeru (21%) u 2017. najviše žele poraditi na poboljšanju obiteljskih odnosa te na zdravlju i uživanju u životu. Na pitanje jesu li ispunili svoju novogodišnju odluku, 35% ispitanika odgovara potvrdno, dok ih 26% još nije ispunilo želju, ali rade na tome.

Čak 39% ispitanika odustalo je od ispunjenja novogodišnje odluke za 2016. Najviše ispitanika (27%) svoju novogodišnju odluku vezanu uz karijeru i posao nije ispunilo jer nisu računali na zapreke koje im se mogu naći na putu, dok ih je 19% izjavilo kako im novogodišnja odluka i nije bila toliko važna. Manji dio ispitanika, njih 15%, priznaje kako nisu ostvarili novogodišnju odluku jer nisu dobro planirali njenu provedbu. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Da, period od 11-mjeseca do kraja stare godine….je najstresniji za poslodavce, upravo iz tih razloga,
što MNOGI DJELATNICI , naročito mlađi- donose Odluke u to vrijeme…i te osluke su doista,
u namjeri -da nešto bolje poduzmu za sebe- i da zarade više..

Iskustvo mi je pokazalo …da se u 90 % zeznu……!

ZATO, NE SE POVODITI za datumima, vremenom, euforijom…..

Pričekati smirenije vrijeme- i odluke donositi pametnije ….

Pronađite si novi posao

Niste toliko blesavi da morate raditi za druge , postanite poduzetnik , otvorite si sa malo kuna svoju tvrtku , obrt ili OPG i bogatite se !

New Report

Close