Novo vodstvo Uljanika danas kod ministra

Autor: Marija Brnić , 05. studeni 2018. u 21:59
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Interesa investitora ima, ali nećemo im pokloniti škverove pošto-poto, kaže Horvat.

Nova Uprava pulskog Uljanika na čelu s Emilom Bulićem danas će u Ministarstvu gospodarstva prvi put iznijeti svoje planove za pripremu novog programa restrukturiranja škvera. Ministar gospodarstva Darko Horvat zasad ne iznosi u javnost kakve su eventualne mogućnosti pred Bulićevim timom i hoće li za prekrajanje postojećeg programa koji nije zadovoljio ni Vladu ni Europsku 
komisiju dobiti dodatno vrijeme.

“Vidjet ćemo imaju li novi ljudi nove ideje. S naše je strane pozicija relativno čista, mi znamo koje su u ovom trenutku obveze države, hoće li se do kraja godine sve te obveze morati platiti za Uljanik i hoćemo li dio toga, kroz završetak brodova, moći i anulirati s opterećenja državnog proračuna”, kazao je Horvat. Ministar je potvrdio kako postoji interes potencijalnih strateških partnera.

“U razgovorima i s Fincantieriem i s Smartholdingom, ali i s Damenom za 3. maj, nešto manje za Uljanik, ima interesa, ali moramo biti svjesni da mi zbog poteškoća koje se događaju i u Puli i u Rijeci ne smijemo partnerima pošto-poto pokloniti ta brodogradilišta. Ona imaju znanje, tradiciju i brend što ima svoju vrijednost”, kazao je Horvat.

Komentirajte prvi

New Report

Close