Novo izdanje brošure „Realizirani projekti 2014“

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2015. u 09:08
Thinsktock

Poseban je naglasak stavljen na važne infrastrukturne projekte poput izgradnje obalnog kolektora na rivi i ulaganja u obnavljanje prometnica.

Novo izdanje gradske brošure „Realizirani projekti 2014“ obuhvatilo je najznačajnije, uspješno realizirane projekte u protekloj godini. Poseban je naglasak stavljen na važne infrastrukturne projekte poput izgradnje obalnog kolektora na rivi i ulaganja u obnavljanje prometnica. Rekonstruirane su Rovinjska ulica i Flaciusova ulica, koja je potom puštena u promet, te kružni tok prema Pješčanoj Uvali. U 2014. godini intenzivno se radilo na projektu plinofikacije koji je ušao u svoju posljednju fazu, te su samo u protekloj godini izvedeni radovi u dužini od 12,4 kilometara, za što je uloženo gotovo 9,3 milijuna kuna. Uz navedeno, treba napomenuti kako su uređena i brojna dječja igrališta te je obnovljen vrtić Monte Zaro.

Grad Pula nastavio je svoju pozitivnu praksu dijaloga s građanima putem e-konzultacija, javnih tribina, službene Facebook stranice te novog web servisa, a sve u svrhu osluškivanja potreba i želja građana te što kvalitetnijeg informiranja. Na tragu toga, nezavisno istraživanje GONG-a ponovno je pozicioniralo Grad Pulu među najtransparentnije gradove u Hrvatskoj. Pula se može pohvaliti i činjenicom da je prvi grad u svijetu koji je u poslovanje svoje uprave ugradio vrijednosti društveno odgovornog poslovanja te time postao članom renomirane međunarodne inicijative UN-a Global Compact. 

Uz već daleko poznate festivale Outlook i Dimensions o kojima pišu brojni svjetski mediji, Pula se može ponositi s nezaobilaznim Pulskim filmskim festivalom te s preko 1000 raznih manifestacija koje se odvijaju tokom cijele godine na raznim lokacijama diljem grada. Prošlu je godinu definitivno obilježio događaj vezan uz festival audio-vizualne umjetnosti „Visualia„ u sklopu kojega su zasjali „Svjetleći divovi“, novi turistički simbol grada Pule. Uzevši navedeno u obzir, Pula je potvrdila svoj status europske turističke destinacije u usponu te s porastom od 8% u noćenjima i dolascima u odnosu na godinu prije, može se pohvaliti i rekordnom turističkom sezonom.

Komentirajte prvi

New Report

Close