Novinarka HRT-a: Netko mi je hakirao profil na Facebooku, šikaniraju me i mobingiraju

Autor: Agencija VLM , 23. studeni 2012. u 16:39
Ilustracija, Printscreen

Helena Krmpotić tvrdi da je na radnom mjestu izložena mobingu i konstantnom šikaniranju

Helena Krmpotić, novinarka HRT-a koja je prekjučer zahvaljujući vrijeđanju premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ive Josipovića putem Facebooka završila u gotovo svim hrvatskim medijima, danas se o incidentu oglasila putem svojih odvjetnika. Poručila je kako sporni statusi na Facebooku nisu njezini, već djelo nekog od njezinih kolega koji joj je hakirao profil.

"Naša stranka Helena Krmpotić nakon imenovanja nove uredničke strukture u ljeto 2012. bez obrazloženja je maknuta s mjesta urednice emisije "In medias res" i nakon toga nije raspoređena ni na jedan radni zadatak. Prošli je mjesec je od strane v. d. urednice Informativnog programa kažnjena mjerom 30-postotnog smanjenja plaće bez odgovarajućeg akta ili ikakvog pravnog osnova, pa joj je tako plaća za listopad iznosila 4.900,00 kn", stoji u priopćenju odvjetničkog društva Šerić i Šerić.

"Na radnom mjestu je se uporno pokušava prikazati kao neprofesionalca i neradnika, a s takvim mobingom i konstantnim šikaniranjem nije se suočila još od 2000. godine kada ju je Mirjana Rakić smijenila s mjesta urednice vijesti. Pored toga, kao još jedan u nizu poteza s ciljem da se istu difamira, netko od kolega je hakirao, provalio u njezin Facebook-profil, te pod njenim imenom i prezimenom objavio izrazito ružne, bezobrazne i neprimjerene izjave, te je na taj način izvrgnuo podsmijehu javnosti i struke, ali i stegovnom postupku. Zbog navedenog ćemo podnijeti kaznenu prijavu, odnosno i drugim odgovarajućim pravnim sredstvima zahtijevati zaštitu dostojanstva i profesionalnog integriteta naše stranke", poručuju odvjetnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close