Novinarka Babić se ispričala, pa Radeljak povukao tužbu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2013. u 13:04
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Novinarka se na današnjoj raspravi pred sutkinjom Tamarom Pleše ispričala Radeljaku što je svojim tekstom narušila njegovom ugledu i časti i jer ga je time povrijedila.

Novinarka Jasna Babić ispričala se danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu poduzetniku Josipu Radeljaku Dikanu, a on je potom povukao tužbu za klevetu koju je podigao protiv nje prije četiri godine tijekom kojih se novinarka nije odazivala sudskim pozivima zbog čega je prošlog tjedna bila pritvorena na tri dana.

Novinarka se na današnjoj raspravi pred sutkinjom Tamarom Pleše ispričala Radeljaku što je svojim tekstom narušila njegovom ugledu i časti i jer ga je time povrijedila.

Radeljak je prihvatio ispriku i povukao tužbu. Rekao je da mu je poslije četiri godine dosta natezanja te da bi tužbu povukao i u slučaju da se novinarka nije ispričala. Istaknuo je da se on, za razliku od novinarke, 16 puta uredno odazvao pozivima na glavnu raspravu.

Babić je po izlasku iz pritvora izjavila da je riječ o "velikoj zbrci" budući da je pozive dobivala na radnom mjestu, a sada radi kod kuće, a često je i na terenu. Ustvrdila je i da nije ni dobivala pozive za sud.

Njezino prošlotjedno pritvaranje osudili su Hrvatsko novinarsko društvo, Hrvatski P.E.N. centar, Medijska organizacija jugoistočne Europe (SEEMO) i predstavnica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) zadužena za slobodu medija Dunja Mijatović.

Komentari (2)
Pogledajte sve

16 puta nije mogla doći na sud??? Nije znala… nije dobila…
Za svaki neopravdani ili nenajavljeni nedolazak bi trebalo bubnuti neku kaznu u kunama pa onda neka se odugovlači po sudovima…

Barem se ispričala.
Ima li novinara koji pišu i veće gluposti pa ništa? Za sve što napišu trebaju imati argumente, ipak su oni neki autoritet kojem se vjeruje.

New Report

Close