Novinari 21. stoljeća podnijeli prijavu: Prikriveni vlasnik izvlači novac iz tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2013. u 15:31
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novinari otkrivaju da je vlasnik tvrtke Digitel Aljoša Roksandić dolazio u redakciju, mijenjao naslove, izbacivao teme pripremljene za tisak i usmjeravao uređivačku politiku.

Stalno zaposleni novinari 21. stoljeća nisu dobili jednu plaću, a honorarni suradnici ostali su bez dva do tri honorara. Procjenjuju da izdavač novinarima ukupno duguje od 1,5 do dva milijuna kuna. Novinari su u strahu da će u potpunosti ostati bez svojih plaća podnijeli prijavu Državnom odvjetništvu i poreznoj upravi, piše Novi list.

U prijavi su su izrazili sumnju u zakonitost poslovanja izdavača lista tvrtke Miran dan, u vlasništvu Marjana Jurleke. Nadležne su pozvali da utvrde izvlači li se novac iz tvrtke Miran dan prema tvrtki Digitel, koja je, sumnjaju, bila stvarni, prikriveni vlasnik 21. stoljeća. Također, novinari pozivaju nadležne da provjere da li je tvrtka Miran dan isplatila dobitnike nagradnih igara koje je organizirao list 21. stoljeće.

Novinare muči neriješen status u tvrtki Miran dan. Još uvijek su njezini zaposlenici, no list više ne izlazi, a Jurleka ne proglašava stečaj tvrtke. Stečaj je uvjet da novinari dođu u prvi isplatni red, što bi im osiguralo naplatu. No došli su do informacija da je račun izdavača blokirala tvrtka Digitel, i to na iznos od tri milijuna kuna. Novinari smatraju da je to učinjeno kako bi se u Digitel slio novac od povrata PDV-a te sumnjaju da nakon izvlačenja novca neće uspjeti naplatiti svoj rad. Upozoravaju da je vlasnik tvrtke Digitel Aljoša Roksandić dolazio u redakciju, mijenjao naslove, izbacivao teme pripremljene za tisak i usmjeravao uređivačku politiku, piše list. 

Komentirajte prvi

New Report

Close