Novim proizvodima i tržištima love povjerenje banaka

Autor: Marija Brnić , 10. prosinac 2018. u 22:00
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Za dvije godine Davor Žmegač računa da će stvoriti podlogu za početak investicijskog ciklusa.

Petrokemiji nakon privatizacije kojom su većinski vlasnici kutinskog kroničnog gubitaša postali Ina i PPD, slijede organizacijske i poslovne promjene kako bi stvorila uvjete za stabilno poslovanje i investicijski ciklus.

Na druženju s novinarima novi predsjednik Uprave Davor Žmegač kao jedan od prvih koraka najavio je promjene u strukturi prodaje. Petrokemija će se ubuduće fokusirati na proširenje plasmana svojih proizvoda na tržišta srednje i istočne Europe, na kojemu može postići bolje cijene.

Drugi važan korak za promjene u poslovanju Žmegač vidi u optimalizaciji proizvodnje, a pri tom najavljuje i novi organizacijiski model koji će, kako je prezentirao, biti osjetno plići, uz decentralizaciju u području upravljanja i više odgovornosti. Već sljedeće godine Žmegač očekuje da Petrokemija na tržište izađe s novim proizvodima.

Žmegač koji je upravljanje Petrokemijom preuzeo nakon što joj je očišćena bilanca, uvjeren je da će kroz dvije godine uspjeti stvoriti podlogu za početak investicijskog ciklusa.

S dosad poduzetim mjerama, kaže, dobilo se predah potreban za stabilizaciju poslovanja i opstanak na tržištu na kojemu je velika konkurencija iz Azije, Afrike i Rusije, a s promjenama koje se planira Žmegač se nada da će steći povjerenje investicijskih bankara u poslovni model Petrokemije, na temelju kojega će potom kutinski proizvođač krenuti u novi investicijski ciklus.

Koliki su planirani okviri budućih investicija, čelnik Petrokemije ne precizira.

Komentirajte prvi

New Report

Close