Novi zagrebački kvart: Norvežanin pokraj rotora gradi stambeni kompleks

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2018. u 09:57
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zemljište se nalazi između rotora i nasipa uz rijeku Savu kroz koje sada prolazi sporedna cesta prema Areni Zagreb i Arena centru.

Robert Hagen investitor je čija bi tvrtka Rotor jug d.o.o. uskoro trebala od grada Zagreba otkupiti više čestica novozagrebačkog građevinskog zemljišta. Kada se to zemljište objedini s česticama koje na tom području Rotor jug d.o.o. već ima, dobit će se ukupno 23 hektara zajedničke parcele pod brojem 836 na kojima će se, prema svim dostupnim informacijama, graditi novi stambeno-poslovni kompleks. Kako piše Večernji list, riječ je o površini nedaleko od remetinečkog rotora na kojem će uskoro početi denivelacija, što će se dogoditi kada se napokon potvrde izvođači kompliciranih radova. Hagen je hrvatskoj javnosti poznat preko tvrtke Verdispar International, norveškog investitora u trgovački centar Lumini na ulazu u Varaždin, ali i nerealiziranih projekata poput ekosela pored Kupinca ili nebodera u zagrebačkoj Savskoj.

Zemljište se nalazi između rotora i nasipa uz rijeku Savu kroz koje sada prolazi sporedna cesta prema Areni Zagreb i Arena centru. U transakcijama, što otkupom zemljišta a što izvlaštenjima, sudjeluje i Grad Zagreb koji će u tom području sagraditi nove prometnice, vjerojatno i drugu infrastrukturu. Primjerice, iz tlocrta budućeg izgleda objedinjene čestice vidi se da su predviđene i autobusne stanice. Ideja o gradnji novog kvarta pokraj rotora nije nova. Stara je desetak godina, a bila je i točka dnevnog reda na sjednici Gradske skupštine 27. listopada 2017. godine o kojoj je raspravljao zastupnik stranke Za grad Svibor Jančić.

– Radi se o sve atraktivnijem zemljištu Tafarica koje se nalazi na zapadnoj strani rotora Remetinec i dio je urbanističkog prostornog uređenja „Remetinec rotor – zapad“, za čije uređenje je DAZ raspisao natječaj još 2007. Prijedlog je predlagača da se ukine status javnog dobra dvjema česticama koje su označene kao put. Međutim, meni je bilo zanimljivo kako je dotično društvo Rotor jug d.o.o. (vlasnik iz Norveške) još 2010. počelo sa zamjenom zemljišta, a sumnjivo mi je to što nisam uspio pronaći kakva će se točno građevina graditi na zemljištu Tafarica, osim da se radi o poslovno-stambenom objektu, zapisao je Jančić na svojem blogu misleći kako bi bilo bolje da je ondje kvart za zaposlenike Sveučilišta u Zagrebu.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Mora se zabraniti stanogradnja u Zagrebu.

Ne pise oce li bit i koja fontana,da oplemeni prostor…ovaj dzep?!

Vjerovatno ce im i cijena biti isto lijepa.

Zagreb preko
Save
biti će
lijepi stanovi
na višim
katovima
pogled na
cijeli grad i Savu

New Report

Close