Novi vlasnik TLM-a ruski investitor Igor Shamis, ugovor zaključen u Zagrebu

Autor: Suzana Varošanec , 25. veljača 2015. u 12:09
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Marko Pejčinoski, vlasnik tvrtke Fintrust, više nije vlasnik šibenskog TLM-a.

Marko Pejčinoski, vlasnik tvrtke Fintrust, više nije vlasnik šibenskog TLM-a, a novi vlasnik postao je ruski investitor Igor Shamis, vlasniku United Groupa sa sjedištem u Luxembourgu i češke željezare Pilsen Steel.

To su Poslovnom dnevniku potvrdila dva relevantna izvora iz ovog šibenskog alumunijaša; naime sugovornici su i iz uprave kompanije i iz sindikata koji cijelo vrijeme dežura nad pitanjima važnima za radnike prešaonice i valjaonice. Kako oni tvrde, kupoprodajni ugovor potpisan je u Zagrebu, pa je izgleda ovo preuzimanje u ovoj fazi gotova stvar, no otvara se pitanje što slijedi s obzirom da je tvrtka zatražila predstečajni postupak.  

Novi vlasnik navodno je kupio od Pejčinskog udjele u sve tri tvrtke koje su pravne sljednice TLM-a: posrijedi je oko 90 posto udjela u TVP-u (valjaonica), 75 posto udjela TPP-a (prešaonica) i više od 40 posto udjela u Adrialu. 

Zdravko Burazer, predsjednik  Hrvatskog sindikata metalaca, pojašnjava da se o pregovorima s potencijalnim ruskim investitorom intenzivno pričalo u kompaniji tijekom posljednjih desetak dana. Bili smo upoznati s time da postoji nakana kupnje TLM-a od strane navedenog ruskog investitora, a isto tako i s time da on niti jednog trenutka nije postavio pitanje koliko TLM ima radnika ili da ima viška radnika što je ključno, kaže Burazer, dodajući da u TLM-u sudeći prema takvim najavama ne slijede niti otpuštanja, niti umanjenje radničkih prava. 

Komentirajte prvi

New Report

Close