Novi uzlet Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Prim. dr. Martin Horvat”

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2015. u 12:45
Thinkstock

Ovime se, smatraju predstavnici Istarske županije, spajaju i dvije županije, Istarska i Osječko-baranjska.

U sjedištu dekanata medicinskog fakulteta sveučilišta J.J.Strossmayera, u Osijeku, potpisan je ugovor suradnje između Fakulteta medicine iz Osijeka i Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat" Rovinj. Ugovor su potpisali dekan fakulteta medicine prof.dr.sc. Aleksandar Včev i ravnatelj rovinjske bolnice dr.sc. Marinko Rade, a potpisivanju su prisustvovali i predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i načelnik Županijske uprave Istarske županije te predsjednik Upravnog vijeća rovinjske bolnice Valerio Drandić.

Ovim potpisom funkcionalno se spajaju najbrže rastući fakultet medicine u Republici Hrvatskoj s, po svim ekonomskim pokazateljima, najbrže rastućom specijalnom bolnicom u Republici Hrvatskoj, županijskom Bolnicom za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat".

„Cilj ugovora o suradnji je poticaj i doškolovanje kadrova bolnice te napredovanje cijele ustanove. Ovo ujedno predstavlja i prvi korak kojim bi jednog dana bolnica rovinjska postala klinika, što je hijerarhijski puno jača, važnija i stabilnija ustanova“, naglasio je ravnatelj bolnice dr.sc. Rade.

Ovime se, smatraju predstavnici Istarske županije, spajaju i dvije županije, Istarska i Osječko-baranjska.

„U doba velike centralizacije izvršne vlasti ovakva spajanja su od iznimne važnosti jer daju velike mogućnosti razvoja manjim jedinicama“, rekao je predsjednik županijske Skupštine Drandić.

Uz sam čin potpisivanja s predstavnicima osječkog Sveučilišta, koji su već ranije uspostavili sličan odnos s porečkim Institutom za poljoprivredu i turizam, razgovaralo se i o drugim mogućnostima suradnje dviju županija, ne samo na polju znanosti već i na proizvodnom planu. Naime, s obje strane postoji dugogodišnja želja da se uspostavi kvalitetan partnerski odnos između poljoprivrede i turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close