Novi slučaj salmonele: Povlači se i puretina iz Spara

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2016. u 12:37
Foto: Shutterstock

SPAR Hrvatska d.o.o. je po zaprimanju obavijesti sporni proizvod povukao iz maloprodaje i o tome je obavijestio potrošače na svojim službenim internetskim stranicama.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je nakon objave u medijima 23.11.2016. godine o nalazu bakterije roda Salmonelle ser. Kentucky u proizvodu „Pureća prsa – svježa“, 750 g, LOT broj L05176064 s rokom trajanja do 24.11.2016 godine, proizvođača AIA S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, koji je uzorkovan u trgovačkom lancu Kaufland Hrvatska k.d., veterinarska inspekcija nastavila sa daljnjim inspekcijskim nadzorima gdje je utvrdila da je navedeni proizvod stavljen na tržište i od strane trgovačkog lanca SPAR Hrvatska d.o.o.

SPAR Hrvatska d.o.o. je po zaprimanju obavijesti sporni proizvod povukao iz maloprodaje i o tome je obavijestio potrošače na svojim službenim internetskim stranicama pri čemu obavještavaju kupce da isti proizvod vrate u najbližu poslovnicu uz povrat novca.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ruku na srce, roba koju obično moram bacati u smeće jer ne valja ili je pokvarena je u biti isključivo domaća. Jaja, meso, vino i mlijeko itd. Ali ako pored ove naše domaće bolesno precijenjene “kreme” od robe uspijevaju uvoziti pokvarenu hranu (nebitno koji lanac ili uvoznik) iz inozemstva onda se prije svega carina i inspekcija, dakle država, trebaju zapitati gdje su oni u cijeloj priči glede odgovornosti prema građanima tj. kupcima kojima sve to ide na tanjur, čašu, šalicu, što već – pa u organizam. Radi li se što, ako da, radi li se premalo i neučinkovito? Ako je sustav uvoza, ne samo hrane, loš – onda ga treba mijenjati. Ali i zakone, pa i sankcije tim i takvima, dakle registriranim i “divljim” uvoznicima, trgovačkim lancima itd. Dakle paprene kazne onima koji opetovano uvoze hranu i druge proizvode opasne po zdravlje ljudi i njihove živote. Kome ni kazne ne “pomažu”, njemu treba ključ u bravu izvana. S obzirom da ni druge i krupnije stvari nisu u stanju popraviti i praksu uskladiti s naprednim zemljama, što se zapravo ima očekivati i tražiti? Balkan je sinonim ljenosti, primitivizma, kriminala, korupcije i štošta više negativnog u Europi i svijetu, tako će i ostati, tu nema dvojbe a to je do onih koji žive na Balkanu da to promijene. Ako niti pored TV-a i interneta ne shvaćaš razlike između sebe i drugih a tupiš da si skroz u redu, a nisi, onda ti nitko ne može pomoći. Popravak kreće od spoznanje vlastitih mana i nedostataka. Balkanci ponosni i prkosni što nisu kao drugi, dakle nisu kao oni mnogi (puno) bolji od njih, svoj inat koriste samo sebi na štetu i nikome drugom ali ujedno i svejedno imaju iskrivljenu i nerealno lijepu i dobru sliku o sebi. Ako nisi za k. a misliš da si faca i sam u to vjeruješ, onda ti nema spasa.

New Report

Close