Novi šef HAC-a: U EU će cestarinu naplaćivati kao u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2018. u 15:34
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Huzjan je bio dugogodišnji direktor tehničkog sektora, projekata EU te član Uprave HAC ONC-a.

Početkom prosinca 2017., u trenutku kada se provele pripajanje HAC ONC-a HAC-u, glavnim direktorom HAC-a imenovan je Boris Huzjan.

Huzjan je bio dugogodišnji direktor tehničkog sektora, projekata EU te član Uprave HAC ONC-a.

"Na čelo HAC-a dolazim s mjesta direktora HAC ONC-a, tako da imam neposredna iskustva u poslovanju HAC-a, posebno kad je riječ o najvećem dijelu poslovanja, koji se odnosi na održavanje i naplatu cestarine, što je izvodio HAC ONC. Pripajanjem HAC ONC-a HAC-u kontinuitet poslovnih procesa se nastavlja. Istaknuo bih da HAC ne čini samo Uprava nego cijeli niz stručnjaka u svojim područjima rada i svi zajedno ćemo, kao tim, pridonijeti odgovornom ispunjavanju zadataka. Snagu tvrtke čine ljudi", rekao je Huzjan u intervjuu za Jutarnji list.

Koji je najbolji model za HAC kada se radi o naplati cestarina: uvođenje vinjeta, nastavak rada s naplatim kućicama, pojačan PR vezan uz ENC ili neki treći model?

"U kontekstu razvoja modela naplate cestarine za sve skupine vozila, važno je istaknuti da je prijedlogom nove direktive Europskog parlamenta planirano da u skoroj budućnosti plaćanje cestarine bude moguće jedino po modelu prijeđene dionice autoceste – koji se primjenjuje u RH, a ne naplaćivanje cestarine za određeno razdoblje korištenja. Resorno je ministarstvo u sklopu svih reformi koje provodimo raspisalo javni poziv za iskazivanje interesa za izradu studije razvoja elektroničkog sustava naplate cestarine u RH. Namjera je unaprijediti postojeći sustav naplate cestarine, a studija će pokazati koji je oblik elektroničkog sustava naplate najpogodniji za autoceste pod upravljanjem HAC-a i ARZ-a, uvažavajući nove tehnologije", rekao je Huzjan za Jutarnji list.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Znači………….ENC , kupiti čim uđeš u Hrvatsku….. KOliko ćemo ljudi trebati zaposliti za to, i da li će se ENC moći kupiti NA NAPLATNOJ KUĆICI ! – ODMAH.

A ne -na benzinskim postajama gdje je gužva….i kupiš više limita -. nego ti treba .

Izračunajte koliko prosječno treba ENC-a …. i gotovo…PAZITE NA PROTOČNOST TRAKA ZA ENC!
/ mora ih biti više otvorenih.

I obavezno : VRATITE VIŠAK NOVACA – kad turisti izađu iz države …… To bi bilo najpoštenije !
UBACIŠ ENC KARTICU u otvor – i višak novaca – ti se isplati . Pošteno, Tak složite i onda je o.k.

Dok oni filozofiraju, slovenci zarađuju više po km od nas 😂😂😂


Kao u HR? Bit ce zeznuto zaposliti 7000000 djelatnika u kratkom roku

Lol.

Ne mogu vjerovati danas ceka jos jedna sezona nesnosnih guzvi na naplatnim kucicama autocesta.

Kao u HR? Bit ce zeznuto zaposliti 7000000 djelatnika u kratkom roku

New Report

Close