Novi revolucionarni kontejneri od sada i u Ivanić-Gradu

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2015. u 10:33
foto: Grad Ivanić-Grad

Već ranije slične spremnike postavili su Samobor i Velika Gorica.

Nov i revolucionaran način prikupljanja otpada, odnosno njegovo razvrstavanje mogu od sada koristiti i stanovnici Ivanić-Grada, gdje je na tržnici Maznica postavljen novi sustav polupodzemnih kontejnera, točnije njih pet.

Kako piše Večernji list, ovakav sustav odlaganja ne prakticira ni zagrebačka Čistoća, a podzemne kontejnere, kako kažu, ne planiraju postavljati u 2015. godini. Prednosti ovakvog načina odvojenog prikupljanja otpada su i velik kapacitet na malom prostoru, kažu iz Grada Ivanić-Grada. Svaki je od postavljenih kontejnera volumena pet kubičnih metara, a otporni su i na vremenske utjecaje. Sustav primijenjen na tržnici proizvod je finske tvrtke Molok. Postavljeni su kontejneri namijenjeni građanima koji ih mogu koristiti kao "zeleni otok" za odlaganje komunalnog otpada, otpadne plastike, papira, stakla i tekstilnog otpada.

Iz ureda gradonačelnika Ivanić-Grada ističu kako se nadaju se da će i građani prepoznati njihov napor u unapređenju načina na koji se postupa s otpadom te njegovu jednostavnost, visoku razinu higijene i doprinos lijepom i urednom okolišu koji nudi ovaj sustav polupodzemnih kontejnera.

Potrebno je još do kraja sanirati površinu oko polupodzemnih kontejnera, kažu iz Grada Ivanić-Grada, i to vraćanjem opločnika u prvobitno stanje, a dovršetak tih radova u planu je do kraja ovog tjedna.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close